avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 552 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizia incetare suspendare CIM
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizia incetare suspendare CIM

Buna ziua, in urma solicitarii unui salariat de acordare CFS se emite decizia de suspendare a CIM si se opereaza in REVISAL, intrebarea este, mai trebuie emisa o decizie de incetare suspendare?, in REVISAL se inregistreaza incetarea suspendarii la data expirarii acesteia?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:43, 10 Decembrie 2013
Legea nr.76/2002 nu are nicio legatura cu incetarea c.i.m. care este reglementata de Codul muncii.

Specificatiile tehnice ale Revisalului nu constituie act normativ.
si atunci in interpretarea dvs, un viitor somer beneficiaza de indemnizatie de somaj si pentru o zi lucrata? (ma refer la ultima zi de contract)
Nu are nicio legatura ceea ce s-a discutat pana aici cu somajul. Somajul asa cum se prevede in legea invocata de dvs se acorda de la data incetarii c.i.m., daca actele sunt depuse in termen de 10 zile de la data incetarii c.i.m.
daca dvs. interpretati ca data incetarii cim este ultima zi lucrata, intrebam daca un viitor somer beneficiaza de indemnizatie de somaj si pentru acea zi (conform legii somajului).

o fac doar in speranta ca va pot oferi un argument solid ca data incetarii este interpretata (de toate institutiile statului, inclusiv itm, inclusiv in specificatiile tehnice revisal, etc.) ca prima zi nelucrata.

poate este utila si motivarea instantei (pag. 4) cu privire la anularea unei decizii de concediere pt ca in decizie se inceteaza cim in ultima zi de preaviz (si de activitate), desi acea zi a fost platita pe statul de plata.
sentinta o gasiti aici [ link extern ]
si un raspuns de la ITM: [ link extern ]
Ultima modificare: Marți, 10 Decembrie 2013
eugene, utilizator
Nu toate institutiile statului interpreteaza asa cum spuneti dvs. Nu confundati o opinie cu generalizarea acesteia, iar practica judiciara inca nu constituie izvor de drept.

Codul muncii prevede expres situatii in care se reglementeaza care este data incetarii c.i.m. Data care, potrivit legislatiei in materie, poate fi zi lucratoare sau zi nelucratoare. Ubi lex non distinguit, nec nos distinguere debemus = Unde legea nu distinge, nici noi nu trebuie sa distingem.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetare suspendare cim alexandra24 alexandra24 Buna ziua,am un salariat care a facut cerere cfp cu data de 31.10 pana la 02.11.,decizia de incetare a suspendarii o voi face cu data de 03.11(prima zi ... (vezi toată discuția)
Transmitere revisal miruna82 miruna82 Buna ziua, Referitor la data incetarii contractului si data transmiterii acesteia in REVISAL, stiu ca parerile sunt impartite... dar.. data incetarii ... (vezi toată discuția)
Cum se inregistreaza o suspendare de o zi in revisal 5.0.8 eugene eugene Concret, o zi de suspendare in data de 05.12.2011 se inregistreaza asa data inceput suspendare - 05.12.2011 data sfarsit suspendare - 05.12.2011 data ... (vezi toată discuția)