avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 586 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Contract colectiv de munca - grila salarizare
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Contract colectiv de munca - grila salarizare

Buna ziua,
Am un CCM pe o firma care expira in septembrie 2014, prin care la capitolul salarizare au fost introdusi acei coeficienti de salarizare. In momentul cand la s-a marit salariul minim pe economie, am tinut cont si de acei coeficienti de salarizare introdusi in CCM.
Cum pot sa scap de acei coeficienti din CCM, ptr. ca angajatorul nu mai vrea - automat atunci salariul devine mai mare decat cel pe economie, si darile mai mari la stat....... de cate ori se mareste salariul minim trebuie sa tin cont de acei coeficienti.
Care sunt pasii care trebuie urmati...... trebuie transmis la ITM........si in cat timp?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:08, 17 Ianuarie 2014
freeelis a scris:

In procesul verbal va trebui sa mentionati aspectele cu priivire la negocierea ccm-ului si in final sa faceti mentiunea ca in urma negocierilor partile nu s-au inteles cu privire la incheierea c.c.m.


Adica va trebui sa mentionam in detaliu aceste aspecte cu privire la negociere sau doar enumerate ca si criterii cum ar fii s-a negociat asupra salarizarii, conditiile de munca, timpul de lucru...etc?daca nu este corect, puteti sa ma ajutati va rog putin asupra acestui lucru?Este prima data cand tr sa fac aceasta initiere a negocierii si nu stiu exact ce aspecte tr trecute.
Precizati ce s-a negociat si la ce aspecte nu s-a ajuns la un acord comun. La finalul procesului-verbal, mentionati ca s-a decis neincheierea unui nou ccm.
freeelis a scris:

Precizati ce s-a negociat si la ce aspecte nu s-a ajuns la un acord comun. La finalul procesului-verbal, mentionati ca s-a decis neincheierea unui nou ccm.

Multumesc mult
Tr specificat in procesul verbal si data cand se vor relua negocierile, de exemplu la 12 luni de la incheierea procesului verbal?

Daca se doreste, se poate mentiona in procesul-verbal data cand se vor putea relua negocierile pentru incheierea ccm-ului.
Ultima modificare: Marți, 14 Ianuarie 2014
Cornel Vasile, Consilier juridic
Multumesc cu mult respect.
Deci sa inteleg ca ca negocierile se pot relua oricand, chiar si peste o perioada de 2 ani?

Si inca ceva va rog....noi am trecut in procesul verbal cateva aspecte asupra carora s-a negociat legate de salarizare.Putem sa spunem la sfarsitul negocierilor ca nu s-a ajuns la un acord comun in ceea ce privesc indicii de salarizare?

Alte discuții în legătură

Salariu minim studii superioare epifanie epifanie Buna seara .Sant administrator al unui SRL cu capital privat al unei comune .Trebuie sa angajez o contabila ce are studii superioare..Ce salariu pot sa-i dau ... (vezi toată discuția)
Salarizare mirela.onciu mirela.onciu Sunt angajata in functia de referent in comert si marketing. Sunt licentiata in stiinte economice si contabilitate. Pe langa consultanta clienti si ... (vezi toată discuția)
Coeficienti de ierarhizare salariala mihaela_86 mihaela_86 Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti si mie care sunt coeficientii de ierarhizare salariala la 31.03.2011 (mai exact care este salariul mimim pe economie pentru ... (vezi toată discuția)