avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 237 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Cauciucuri sparte dupa ce mi-a fost ridicata masina
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Cauciucuri sparte dupa ce mi-a fost ridicata masina

Buna ziua.
Acum doua zile mi-a fost ridicata masina pentru ca era parcata neregulamentar, langa o trecere de pietoni. Bun, pe asta am inteleso, am gresit, greseala se plateste.
Dar dupa ce ca mi-a fost ridicata si a trebuit sa platec si o taxa exagerat de mare pentru revendicarea masinii, ea mai avea si cauciucurile sparte. Nu stiu din vina cui a fost, pentru ca angajatii de acolo mi-au spus ca nu este vina lor, ca atunci cand au ridicat-o era totul in regula. Cauciucurile tocmai le schimbasem in cele de iarna, iar acum au cate o gaura in fiecare, nici nu stiu daca se mai pot lipi.
Acum nu stiu ce sa fac, sa ii dau in judecata pe cei de la firma de ridicari sa nu are rost sa ma complic cu ei? Ma gandeam ca daca ii dau in judecata prierd mai multi bani decat fac cauciucurile. Eu am si o asigurare casco, doar ca din ce am vazut pe site-ul celor de la asigurari, nu scrie pe nicaieri sa acopera si cauciucurile sparte: [ link extern ] /
Voi ce ma sfatuiti, sa merg la asigurari, sau sa merg la service sa imi repar cauciucurile si sa ii dau in judecata pe cei de la firma de ridicari? Mie mi-ar surade mai mult ideea cu datul in judecata, dar acum nu stiu daca se merita sau nu din punct de vedere financiar.
Astept raspunsul dumneavoastra, multumesc!
Cel mai recent răspuns: Tirlea Andrei , Consilier juridic 15:31, 9 Decembrie 2013
@cosstli
Nici nu veti primi ! Cititi mai jos de ce :
[ link extern ]
Am citit ce era de citit. Ar trebui sa felicit avocatul... (am inteles ca nu trebuie sa dau nume) pe care il consider un geniu!
Concret: Ce trebuie sa fac? Cui trebuie sa ma adresez?
Multumesc.
Sunt intr-o situatie similara chiar in aceste zile. Am primit doar decizia de ridicare fara PV asa ca voi ataca in contencios. Nu stiu daca este necesara procedura prealabila mai ales ca vreau sa ridic exceptia de nelegalitate a HCL sector 6 4/2010 in baza faptului ca modifica codul rutier si ordonanta ce reglementeaza contraventiile. Duminica sper sa capete o forma finala. Pana atunci documentare...orice ajutor este bine venit. Politistul comunitar mi-a comunicat ca am 15 zile sa ma adresez instantei de contencios, dar pe decizia de ridicare nu este precizata aceasta perioada. Daca am doar aceasta perioada nu pot formula o plangere prealabila pentru ca vor trebui sa treaca 30 de zile pentru a primi un raspuns. Nu stiu exact cum se ridica exceptia de nelegalitate intr-un proces in cadrul sectiei de contencios, mai ales ca doresc anularea unui act ca urmare a emiterii sale in baza unui alt act administrativ nelegal. Sunt lucruri procedurale destul de complicate pentru un student in anul 3 la drept, dar sper sa fie cu succes, mai ales dupa ce am purtat o victorie frumoasa contra celor de la somaj in vara acestui an. Daca cineva ma poate lamuri in ceea ce priveste aspectele procedurale precizate de mine mai sus ar fi fantastic...!!!
Personal nu vad nimic abuziv. NIMIC. Langa trecerea de pietoni nu se parcheaza, Dumneavoastra ati parcat , partial, PE TRECEREA DE PIETONI. Stiti ce greu le este pietonilor sa se descurce cand masini parcheaza langa trecere sau PE TRECERE, obturand vizibilitatea, implicit scazand siguranta?!?!
Cat priveste problema intiatorului... eu m-as lupta pentru acele cauciucuri si as cere daune... Pentru ca asta este un sistem infect...distrugerea masinii...
Domnul cosstti nu cunoaste probabil legea, care specifica clar ca nu se parcheaza la mai putin de 25 de m de o trecere de pietoni (sau intersectie). Are si o logica aceasta prevedere, in beneficiul atat al pietonilor, cat si al conducatorilor auto. Daca punctul de vedere al unui pieton l-ati citit mai sus, cred ca in calitate de conducator auto ar trebui sa sesizati singur ca o masina parcata langa/pe trecere va scade vizibilitatea (uneori pana la zero), astfel incat aveti toate sansele sa luati din plin un pieton care incearca sa traverseze. Si daca nu va pasa de viata pietonului, poate va afecteaza suspendarea dreptului de a conduce, sau poate se rezolva si asta cu o spaga bine plasata...

Alte discuții în legătură

Ridicare auto- plangere contraventionala Dulcina Dulcina Am patit-o! Mi-au ridicat autovehicolul din sect 1, str Postelnicul, perpendiculara pe Bd Ion Mihalache. Masina era parcata perpendicular pe trotuar. Ceea ce ... (vezi toată discuția)
Anulare decizie de ridicare autovehicul Andreea Istrate Andreea Istrate Ce variante pot avea pentru a anula o decizie de ridicare a masinii pentru a mi se restitui taxa platita pentru a mi se inapoia/ Masina a fost parcata in ... (vezi toată discuția)
Ridicare auto politia comunitara teach teach Buna ziua! Pe data de 26.08.2010, mi s-a ridicat autoturismul printr-o dispozitie de ridicare emisa de catre Politia Comunitara sector 6. Motivul fiind acela ... (vezi toată discuția)