avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Admitere Barou 2009
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Admitere Barou 2009

Stimati colegi , aveti cumva informatii in legatura cu sustinerea examenului de admitere in Barou-2009?

Multumesc anticipat ;);)
Maine la ce ora ati stabilit intalnirea la UNBR!
Postati si un nr de telefon la care sa va putem contacta pe cei care se ocupa de organizarea actiunii de pichetare a UNBR-ului.
Solutie ar fi o actiune in civil pe obligatia de a face contra UNBR, in prealabil suspendarea validarii deciziilor de la examen.

DACA E CINEVA DORITOR SA MI SE ALATURE, REPLY LA POST-UL MEU SA RAMANA MACAR NICKNAME-UL, LASATI UN ID DE MESSENGER, ORICE DATE DE CONTACT, DAR LASATI-LE IN PRIVAT.
ROG POSTATI DOAR ACEIA CARE ISI DORESC CU ADEVARAT SA CONTINUE IN INSTANTA...RESTUL DE RESEMNATI, NU VA MAI OBOSITI, VORBIM DEJA DE 2 ZILE, TIMPUL TRECE SI NOI NU FACEM NIMIC...#-o
Buna

Eu deja am trimis cateva mail-uri la televiziuni si mass media

Este batator la ochi ce se intampla
Am picat in urma contestatiilor cu notele: 9,50, 6,75, 6,00, 8,05 si 5,75, media 7,21
In acelasi timp a fost validat un domn din Dolj la numarul de ordine 62 de pe lista de validare a UNBR Ciobanu Ghe. Alexandru-Mihai cu notele urmatoare: 6,75, 8,50, 9,45, 8,60 si minunatul 5,50 , media 7,76.

Mi se pare strigator la cer ca domnul sa fie validat pentru o nota de 5,50, iar eu la aceeasi materie picata cu nota 5,75.

Cu toate ca in regulament spune clar: Art. 23. - (1) Lista cuprinzând rezultatele finale ale examenului se publică simultan pe website-ul Baroului şi prin afişare la sediul Baroului (Centrul de evaluare).
(2) Pentru primirea în profesia de avocat candidatul trebuie să obţină nota stabilită conform art. 22, de cel puţin 7 (şapte), cu condiţia ca la fiecare probă scrisă nota obţinută să fie de minimum 6 (şase).

Tot regulamentul spune ca: Art. 21. - (1) Candidaţii pot contesta nota obţinută la probele scrise. Contestaţia se depune la Barou în termen de 48 de ore de la afişare. Contestaţiile se pot înregistra şi prin fax.
(2) Contestaţiile se soluţionează de către Comisia de contestaţii în termen de 3 zile de la expirarea termenului prevăzut la alin. (1).

Termenul de depunere a contestatiilor la Baroul Cluj a fost: Contestatiile se vor inregistra la secretariatul Baroului Cluj din Cluj-Napoca, Str.Pavel.Rosca Nr.4 Ap.15, sau pe fax la numarul 0264430269 (purtand semnatura candidatului), pana cel mai tarziu la data de 18 septembrie 2009, orele 19,00.

Numai noi candidatii acestui examen trebuie sa respectam regulamentul iar domnii de la UNBR nu!!!!

Va propun sa bombardam media din Romania cu mail-uri despore ceea ce s-a intamplat la acest examen acum la o zi dupa rezultatele finale cand inca nu este prea tarziu...

Poate poate vom reusi sa schimbam ceva....

Maine intentionez sa merg si eu la Baroul Cluj sa aflu ce se intampla pentru ca este o bataie de joc....

Ca sa nu mai spun ca notele de la subcomisia Cluj la probele de proceduri si organizare au fost cu 2 si trei puncte mai mici inainte de contestatii ca dupa....

Propunerea mea: pana maine trimiteti si voi mail-uri redactiilor de stiri de la televiziuni si la ziarele din toata tara .
De obicei daca au mai multe sesizari si ei cerceteaza scandalul.
Impreuna suntem mai puternici.
....Si acum avem ocazia sa demonstram ca avem stofa de avocati aparatori ai drepturilor omului incepand cu noi insine!

Astept alte pareri si sugestii pentru a ne cere drepturile incalcate la acest examen!
Din punctul meu de vedere solutia ar fi alta -sa ne indreptam cu o plangere catre Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene, cu un dosar bine intocmit ( ma refer la prev. regulamentului de desfasurare a examenului si modul cum acesta s-a desfasurat in realitate, termenele ( datele) prevazute de acesta ref. la desfasurarea examenului si totodata cum s-a anuntat si desfasurat examenul in realitate si nu in ultimul rand rezultate de anul acesta si anul trecut inainte de contestatie si dupa ' pe care sa fie marcate hotille evidente, spre exemplu poz. 19 BB (2008) , poz. 7 B Cluj -2009 etc.)
Cred si sper ca este singura modalitate de stopare a ceea ce se intampla acum la UNBR, se stie ca justitia din Romania nu este privita tocmai bine si din cate stiu cam tot ce a ajuns la CJCE a primit un raspuns. Intr-un procent foarte mare s-a solutionat favorabil pt cei care au depus petitia.
Poate asa se va face dreptate.
Costurile generate nu sunt mari - taxele de expediere prin posta sau cateva documente ce vor fi invocate- scanate si transmise pe site-ul CJCE.

aura calin a scris:
Din punctul meu de vedere solutia ar fi alta -sa ne indreptam cu o plangere catre Curtea de Justitie a Comunitatilor Europene, cu un dosar bine intocmit [...]
Costurile generate nu sunt mari - taxele de expediere prin posta sau cateva documente ce vor fi invocate- scanate si transmise pe site-ul CJCE.

Cred ca faci o confuzie... Probabil voiai sa spui CEDO, pentru ca acolo se trimit cereri de catre particulari si acolo s-a mai judecat un caz referitor la avocati (practica neunitara in ce priveste admiterea fara examen: [ link extern ]

CJCE nu are nicio competenta de judecata in acest caz, CJCE exista pentru a asigura respectarea legii in interpretarea si aplicarea tratatelor Uniunii, iar nu pentru a rezolva diferende dintre particulari.
La CEDO se poate ajunge numai dupa parcurgerea cailor interne de atac, iar peste asta ma indoiesc ca se poate trece cu un "dosar bine intocmit".
Ultima modificare: Duminică, 11 Octombrie 2009
ContSters20980, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere barou 2011 jason jason Am creat acest nou topic, chiar de pe acum, deoarece sunt direct interesat de examenul de admitere in Barou, ce va avea loc la anul, insa nu cred ca sunt ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2010 Madalina Pandaru Madalina Pandaru Buna ziua! Am extras de pe unbr.ro tematica pentru concursul de admitere (stagiari). Imi poate spune cineva care sunt cele mai adecvate manuale de pe care ... (vezi toată discuția)
Admitere barou 2013 sliv sliv Buna ziua, O intrebare: se da examen admitere barou in ianuarie/februarie 2013 daca (sau nu neaparat) nu iau examenul de acum peste 15% din ... (vezi toată discuția)