avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 671 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Achiziţii publice Oferta inacceptabila - licitatie electronica
Discuție deschisă în Achiziţii publice

Oferta inacceptabila - licitatie electronica

Buna ziua,

La o cerere de oferte cu faza finala licitatie electronica, s-au primit oferte financiare peste valoarea estimata a contractului dar pana in valoarea de la art. 36, alin. (1), lit. e) din HG 925.
La faza L.E. trebuie sa participe numai ofertele admisibile.
Pe cele care depasesc cu pana in 10% valoarea estimata, pot pur si simplu sa le resping sau fac o nota prin care sa mi se accepte sau nu suplimentarea de fonduri?
Oricum, fiind LE, este posibil ca oferta lor financiara sa nu fie cea finala.
Cum fac insa daca unul din ei castiga si nu am nota? Declar castigatoare o oferta care initial nu ar fi fost admisibila?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: vlad nicolae , moderator 18:23, 18 Decembrie 2013
Legislatia este ambigua. Parerea mea este sa faceti nota si sa justificati temeinic inclusiv prin faptul ca cel care depaseste termenul poate avea ulterior oferta cea mai mica, asta ptr. ca este greu , dar nu imposibil, de rezolvat intrebarea de ce era necesara suplimentarea fondurilor in conditiile in care existau oferte sub prag admisibile ? Un motiv ar fi ca in urma LE celelalte oferte nu pot fi justificate, aceasta ramanand singura admisibila. Si mai e o problema, din cate cunosc SEAP nu permite sa bagati in LE oferte peste estimat.
Ultima modificare: Miercuri, 18 Decembrie 2013
vlad nicolae, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizare fonduri creatza_70 creatza_70 Buna ziua! La o licitatie deschisa, finalizata cu licitatie electronica, se prezinta un ofertant cu pretul mai mare cu pana in 10% fata de estimat. Avand ... (vezi toată discuția)
Licitatie electronica lucrari de constructii-valoarea estimata deltaco deltaco Buna ziua. Tocmai am iesit de la o sedinta de deschidere a ofertelor pentru achizitia lucrarilor de constructii. si am si eu o intrebare. In cazul unei ... (vezi toată discuția)
Oferta neconforma elisa18 elisa18 Buna ziua. Va supun atentiei urmatoarea speta : achizitie de furnizare produse, valoare estimata 60.000lei procedura aplicata de autoritatea contractanta : ... (vezi toată discuția)