avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 555 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimularea mobilitãþii forþei de muncã
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimularea mobilitãþii forþei de muncã

Sunt absolvent sesiunea iunie 2009, incadrat la AJOFM (cu drept de indemnizatie din 29.08.2009). Din anul 2010 am posibilitatea de-a ma angaja in alt judet in baza unui contract de minim 3 ani, cu schimbare de domiciliu.

In baza legii nr.76/2002 se poate beneficia de ambele articole 74 si 75 ?
Angajatorul face toata treaba sau eu trebuie sa ma adresez AJOMF-ului ?
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 15:58, 26 Ianuarie 2010
1. Va redau din Normele de aplicare a Legii 76/2002:
Art. 45. - (1) Pentru acordarea drepturilor prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele indreptatite vor depune la agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau a municipiului Bucuresti, unde se afla in evidenta, urmatoarele documente:
a) o cerere conform modelului prezentat in anexa nr. 11, respectiv in anexa nr. 12;
b) actul de identitate, in copie, care sa ateste domiciliul stabil;
c) dovada incadrarii in munca printr-un act eliberat de angajator, cu precizarea locului de munca unde persoana urmeaza sa isi desfasoare activitatea;
d) angajament pentru respectarea art. 76 alin. (1) din lege, conform modelului prevazut in anexa nr. 13, care constituie titlu executoriu, potrivit legii.
(2) Beneficiaza de drepturile prevazute la art. 74 si 75 din lege persoanele care se incadreaza in munca pe o perioada de cel putin 12 luni.
(3) In cazul incadrarii in munca intr-o localitate din alt judet, drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege vor fi acordate de agentia pentru ocuparea fortei de munca judeteana sau, dupa caz, a municipiului Bucuresti unde beneficiarul s-a aflat in evidenta, urmand ca dosarul acestuia sa fie transferat la agentia pentru ocuparea fortei de munca in a carei raza isi stabileste noul domiciliu, care va acorda si celelalte drepturi prevazute de lege si va urmari respectarea obligatiilor ce decurg din acordarea drepturilor.
(4) Drepturile prevazute la art. 72 din lege se cumuleaza cu cele prevazute la art. 74 din lege sau cu drepturile prevazute la art. 75 din lege.
(5) Drepturile prevazute la art. 74 din lege nu se cumuleaza cu cele prevazute la art. 75 din lege.
(6) Drepturile prevazute la art. 74 sau 75 din lege se solicita in termen de maximum 12 luni de la data incadrarii in munca.

Art. 46. - Nu constituie schimbare de domiciliu intr-o alta localitate, in situatia prevazuta la art. 75 din lege, daca localitatea unde persoana se incadreaza in munca apartine aceleiasi unitati administrativ-teritoriale: comuna, oras, municipiu sau sectoarele municipiului Bucuresti.

2. Asadar luati legatura cu AJOFM si faceti demersurile necesare.

multumesc,
buna ziua,
m-am angajat in baza legii 76/2002 si va multumesc pt informati, as dori sa mai aflu in ce consta :
``Art. 84. - (1) În perioada celor 3 ani, prevăzută la art. 83 alin. (1), absolvenţii pot urma o formă de pregătire profesională, organizată de către angajator, în condiţiile legii.``
mai precis care sunt formele de pregatire? se poate face un master ?
multumesc,
1. Este vorba de o forma de pregatire organizata de catre angajator, un curs de pregatire profesionala din initiativa angajatorului si pe cheltuiala sa.
2. Nu cred ca masteratul intra aici.
3. Intrebati, totusi, si la AJOFM, poate cine stie...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Art.74 legea 76/2002 ionemari ionemari Intrebarea mea este in cat timp de la angajarea intr-o firma la peste 50 km de domiciliu pot slolicita ajutorul mentionat in art 74 din aceasta ... (vezi toată discuția)
Ce acte sunt necesare pentru somaj daca ma angajez la mai mult de 50 km de domiciliu? onofrei s onofrei s pe data de 19 martie mi se termina indemnizatia de somaj. am gasit sa ma angajez de pe data de 8 martie la o firma din alta localitate, la 100 km de cea din ... (vezi toată discuția)
7salarii compensatorii(minim pe economie) ANY09 ANY09 Buna! As dori un raspuns in ceea ce priveste obtinerea salariilor compensatorii.! Mentionez ca sunt absolventa a unei facultati promotia 2009, iar ... (vezi toată discuția)