avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Tamponare dupa oprire brusca la trecerea de pietoni
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Tamponare dupa oprire brusca la trecerea de pietoni

Fiind a 3a sau a 4 a masina stationata la trecerea de pietoni la un moment dat am inceput sa inaintez.In apropierea trecerii de pietoni masina din fata mea a oprit brusc.Brusc am pus si eu frana dar,datorita carosabilului proaspat ploat,,auto condus de mine parca a inaintat mai repede decat mergeam si nu am mai avut cum sa evit impactul cu soferul care a franat brusc la trecerea de pietoni.Auto care a fost oprit brusc nu a avut revizia tehnica,motiv pt care conducatorul auto nu a preferat sa chemam politia.Astfel,am ajuns la asigurari si am iesit ca singurul vinovat,chiar daca conducatorul auto tamponat de mine a recunoscut ca a mai fost tamponat de vreo cateva ori in partea din spate a masinii.
Acum,am fost dat in judecata de proprietarul auto pe care-l conduceam,nu a fost de acord sa ii dau bani esalonat,in functie de cat castig,cred ca ii vrea pe toti odata pt.recuperarea pagubei.
Cum ma sfatuiti sa procedez si unde se poate ajunge in ceea ce ma priveste?
Cu multumiri,C.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Cosminu79, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cosminu79 , utilizator 22:56, 14 Decembrie 2013
Incercati sa solutionati amiabil,pentru a indeparta solutionarea prin instanta de judecata
Concret,dv sunteti in culpa pentru ca nu ati pastrat distanta minimum necesara evitarii oricarui pericol-mai ales ca precizati si existenta de carosabil umed
Atunci inseamna ca art.51 din Codul Rutier poate reprezenta prezumtia de vinovatie,indiferent de distanta dintre vehicule si in limitele vitezei legale,nu!?
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Decembrie 2013
Cosminu79, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hartie incredintare autoturism intr-o anumita data didulic didulic Buna ziua! Astazi a venit un plic de la politie pentru tata, proprietarul masinii, in care i se cere sa trimita in 5 zile datele conducatorului auto dintr-o ... (vezi toată discuția)
Am avut o tamponare cu masina firmei si acum patronul ma obliga sa platesc prejudiciul cauzat Shyva17 Shyva17 I 1 Buna ziua! Am avut acum recent o tamponare usoara fara victime cu masina firmei de distributie paine LT 35 ! Era ploaie torentiala ,terasament umed ... (vezi toată discuția)
Salut vin si eu cu o întrebare sunt cercetat penal după un ... Adriantimis12 Adriantimis12 Salut Vin si eu cu o întrebare Sunt cercetat penal după un accident rutier in care a decedat o persoana, expertiza ma scos nevinovat , acuma a ajuns ... (vezi toată discuția)