avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 648 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Fondul de mediu - agentii economici care introduc pe ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Fondul de mediu - agentii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate

aproape toate bunurile , cu exceptia celor tranaportate vrac (cereale sau benzina si motorina) sunt ambulate.
concret incazul unor importuri sporadice de piese de schimb comandate si livrate direct la client sau oricum in ambalajul original, clientii fiind persoane juridice (deci acestea NU le revand) cum putem determina greutatea ambalajului si cum l-am putea preda spre reciclare?
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 17:28, 17 Decembrie 2013
In situatia prezentata de dvs. trebuie sa completati si sa transmiteti lunar declaratiile la fondul de mediu. Netransmiterea declaratiilor si plata sumelor datorate poate fi considerata evaziune. In plus, mai sunt o serie de obligatii pe care trebuie sa le realizati: Declaratie anuala ambalaje producatori/importatori raportate pe suport de hartie si electronic la APM, inscriere in Sistemul Integrat de Mediu, sa anuntati in fiecare an AFM-ul cum doriti sa va indepliniti obligatiile de recuperare a ambalajelor.
in situatia dvs. puteti ruga exportatorul sau clientul caruia ii expediati sa va comunice greutatea ambalajului. Daca reusiti sa recuperati ambalajul (putin probabil sau cu costuri nejustificate) si il predati spre reciclare (atentie nu colectare) trebuie sa mentionati in documentele de transport ca predarea se face in scopul indeplinirii obligatiilor.
Aveti grija ca in ultima vreme cei de la AFM s-au pus sa verifice firmele care ambaleaza produse sau importa produse ambalate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Autorizatii firma noua piese auto horneactiberiu horneactiberiu buna seara,am infiintat o societate import piese iveco cu amanuntul si engro,as dori sa stiu exact care sunt pasii care trebuiesc sa le fac in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Declaratie fond mediu -ambalaje reutilizabile ytrewq ytrewq In Declaraţia privind obligaţiile la Fondul pentru mediu, la capitolul III se declara ambalajele introduse pentru prima data pe piata interna. In cazul ... (vezi toată discuția)
Inregistrare ambalaje import brunette brunette Buna, Am nevoie de o parere referitor la intregistrarea ambalajelor venite din import. E adevarat ca se inregistreaza pe consumabile? Sunt cutii de ... (vezi toată discuția)