avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... PENSIE LA VARSTA
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

PENSIE LA VARSTA

BUNA DIMINEATA ,
MAMA MEA ESTE NASCUTA PE DATA DE 05.07.1950 ARE TREI COPII SI O VEXHIME IN MUNCA DE 10 ANI . CE TREBUIE FACUT .
MULTUMESC
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 21:19, 7 Aprilie 2009
Buna ziua.Stagiul minim de cotizare atat pentru femei, cat si pentru barbati este de 15 ani. Cresterea stagiului minim de cotizare de la 10 ani la 15 ani se va realiza in termen de 13 ani de la data intrarii in vigoare a Legii nr.19/2000. In situatia mamei dvs daca avea o perioada de minim 12 ani se putea pensiona anul acesta.
:offtopic:

Nu mai deschideti mai multe topic-uri, contravine Regulamentului de postare pe Avocatnet.

Va voi da un raspuns pe celalalt topic.
Mama dvs se poate pensiona la limita de virsta dupa anul 2009 luna Ianuarie la virsta standard de pensionare de 58 ani si 6 luni daca indeplineste si conditia stagiului minim de cotizare de 12 ani.
Femeile care au realizat stagiul complet de cotizare si care au nascut cel putin 3 copii si i-au crescut pana la varsta de 10 ani beneficiaza de reducerea varstei standard de pensionare dupa cum urmeaza :
- cu un an - pentru 3 copii
- cu doi ani - pentru 4 sau mai multi copii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie limita de varsta giagi giagi Buna ziua! Va rog frumos daca ma puteti ajuta sau sa-mi spuneti ce trebuie facut. Mama mea e nascuta in 24.03.1953. - in perioada 01.05.1971-30.09.1972 a ... (vezi toată discuția)
Pensia anticipata españa españa salutari vreiam sa stiu daca mama mea se poate pensiona la cerere care sant conditiile cati ani trebuie sa aiba si cati ani de munca multumesc foarte mult (vezi toată discuția)
Cand poate beneficia de pensie? labuta labuta Vreau sa stiu daca mama mea poate iesi la pensie,cand,daca anticipat sau nu.Este nascuta in iulie 1952 si are 4 copii (vezi toată discuția)