avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 666 soluții astăzi

Creștem împreună! Datorită vouă, comunitatea avocatnet.ro a înregistrat 12,8 milioane de vizite în primele 7 luni din 2025.

Forum Discuţii contabile şi ... Achiziţii şi livrări ... Prestari servicii la nave in 390
Discuție deschisă în Achiziţii şi livrări intracomunitare

Prestari servicii la nave in 390

Buna ziua,

Am de facturat prestatii de agenturare (servicii prestate de o persoana impozabila din Romania pentru navele ce efectueaza operatiuni in porturile romaniesti in numele armatorului navei) la o barja pavilion Olanda. Prestatiile sunt efectuate in porul Constanta, barja pleaca pe Dunare pana in Croatia iar clientul meu este din Bulgaria.
Conform atr. 143 alin 1 lt h prestatiile fectuate la nave sunt scutite de taxa.
Nu am gasit nimic referitor la barje. Ma puteti ajuta cu incadrarea referitoare la TVA ? Este o un serviciu intracomunitar si il trec in VIES ?

Multumesc

.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:07, 17 Ianuarie 2014
dar barje si nave nu intra in aceiasi categorie dpdv al codului fiscal?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva prestatii la barje Lumy1976 Lumy1976 Buna ziua, Am de facturare prestatii de agenturare la o barja pavilion Olanda. Prestatiile sunt efectuate in porul Constanta, barja pleaca pe Dunare pana in ... (vezi toată discuția)
Obligat sau nu sa ma inregistrez in scop de tva ? gabrielita gabrielita Prestez servicii de reparatii pe nave maritime , nave inregistrate sub diferite pavilioane ,lucrari de reparatii si intretinere ale echipamentelor incorporate ... (vezi toată discuția)
Tva factura prestari servicii externe - tara non ue nikky74 nikky74 As dori si eu lamuriri cu privirea la aplicarea TVA catre firme straine (tari non-UE) pentru servicii supraveghere lucrari (consultanta). Firma este ... (vezi toată discuția)