Am un dosar de divort la inceput,adica,ea a primit citatie sa faca intampinare la actiunea depusa de mine.Intre timp,noi am fost la mediere si ne-am inteles cu domiciliul copilului, la mine,cu programul parental etc.Eu am un prieten avocat. Intrebarea mea este, daca ne poate reprezenta pe amandoi si daca se poate depune acest acord acum sau trebuie sa asteptam etapele dosarului de divort pana la primul termen,adica,ea sa depuna(in termen de 25 de zile) intapinare la actiune si copie dupa acordul de la mediere si eu la fel in termen de 10 zile ?
Si eu sunt de acord cu avocat Plocrav dar cred ca se pot gasi si alte solutii fara a se renunta la judecata.
Adica sa isi pastreze varianta u divortul la instanta daca sotii nu se inteleg pe divort...
Daca renunta si nu se inteleg...este chiar aiurea...ca o ia de la capat dupa ce renunta la ceva pentru ceva incert...
Daca nu renunta la cererea de divort deja aflata pe rol,nu se va solutiona cererea a doua intrucat se fac verificari si se poate invoca exceptia de conexitate la primul dosar, ceea ce intarzie mult finalizarea divortului, complicand inutil situatia...
Multumesc din suflet ptr. sfaturi. Am platit consultatia,am angajat avocat,dar mi s-a spus una si s-a facut alta, ne mai avand incredere,am ajuns la prietenul avocat.Situatia este putin mai delicata.Lupta mea a fost ptr.copil nu ptr.divort. Ea ne vand conditii de crestere si educare a copilului(mai sunt si alte aspecte in privinta asta,dar nu vreau sa le spun aici) eu am dorit ca acest copil sa se intoarca in mediul din care a plecat.Asa am ajuns la mediere.Am crezut ca este mai bine sa purtam niste discutii civilizate,decat sa ne razboim la tribunal.Toate acestea s-au intamplat pe parcursul a 6-7 luni si intre timp a intrat si dosarul de divort pe rol.Daca ne intelegeam, de la inceput in privinta copilului,ne duceam la notar, asa ne-am invartit in...cerc. Sa vad,cum pot pune in aplicare sfaturile primite,ptr. care va multumesc.
Din pacate discutia de mai sus m-a iritat destul de tare. Cum sa intrebi: Daca v-ati inteles de ce v-ati dus la mediator? Pai asta a fost rolul mediatorului: sa ii faca sa ajunga la un acord... Cum se puteau duce direct la notar daca ei nu se intelegeau? Avi 77: Lucrurile sunt mult mai simple decat par sau incearca sa fie descrise: Mergeti cu acordul de mediere si cu o cerere in care faceti referire la numarul dosarului pe rol si o depuneti in cel mai scurt timp la judecatorie, care va lua act de acordul de mediere (fara sa mai fie nevoie sa faceti o noua actiune). Aceasta cerere inchide procesul iar instanta da o hotatare de expedient care consfinteste acordul. Pentru un model de cerere si documentele de care aveti nevoie va rog sa imi scrieti pe privat (sau puteti apela la mediatorul care v-a ajutat).
Divort
daniella28
buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)