Am un dosar de divort la inceput,adica,ea a primit citatie sa faca intampinare la actiunea depusa de mine.Intre timp,noi am fost la mediere si ne-am inteles cu domiciliul copilului, la mine,cu programul parental etc.Eu am un prieten avocat. Intrebarea mea este, daca ne poate reprezenta pe amandoi si daca se poate depune acest acord acum sau trebuie sa asteptam etapele dosarului de divort pana la primul termen,adica,ea sa depuna(in termen de 25 de zile) intapinare la actiune si copie dupa acordul de la mediere si eu la fel in termen de 10 zile ?
Nu stiu daca nu cumva eu am scris ca daca se inteleg nu trebuia sa mearga la mediator.
Daca mergi la notar e inutila mediere si se cheltuie bani la fel de inutil.
La notar nu ai nevoie de mediere.
Notarul nu ia in seama medierea daca sotii nu semneaza in fata sa.
Presupun ca s-a lamurit acest aspect legat de inutilitatea medierii daca se divorteaza la notar.
La instanta cere legea medierea si e alta poveste...
Daca citim atent vom vedea ca au deschis procesul pentru ca nu se intelegeau si au ajuns intre timp la mediator care a rezolvat situatia. Deci cheia intregii probleme era tocmai mediatorul care a dezlusit itele problemei. Notarul consemna si atat , nu analiza conflictul si nu incerca sa il rezolve. Asadar nu se putea direct la notar (fara mediator) in situatia data.
Claudiu, citim si noi inainte sa raspundem?... da, mediatorul in acest caz a contribuit foarte mult.
Avocatul nu a gresit ca i-a trimis la mediator, dar ca incearca sa reprezinte 2 parti cu interese contrare (nu va reusi niciodata) si ca nu-i duce acum la notar, cam greseste.
Am ajuns aici din cauza banilor.Ea nu are serviciu si nu are cu ce plati,asa ca toata cheltuiala am suportat-o eu.De la inceput,eu am vrut sa mergem la notar,dar nu ne-am inteles in privinta copilulu.Ea a vrut sa amane cat se poate de mult sa ia o hotarare in ce priveste copilul,am mai fost la o mediere intre timp.Cand a ajuns dosarul de divort pe rol,ea a intrat in panica si a dorit sa mergem,din nou,la mediere.Stia ca in instanta nu prea are sanse,eu am fost de acord,dorind sa se temine mai repede,ca sa inteleg acum,ca mai poate dura inca nu stiu cate luni.De aceea avocatul-prieten a dorit sa ma ajute,dar...nu prea are experienta in divorturi.Mai trebuiesc bani si la notar,asa ca....totul se invarte in jurul banilor.Probabil ca puteam sa rezolv aceasta situatie intrun mod mai dur,dar eu m-am gadit la copil.in primul rand si am dorit sa terminam intrun mod civilizat,un cuvant care nu mai inseamna nimic.Banul reprezinta totul.Cu mii de multumiri,si sarbatori linistite la toata lumea.
Divort
daniella28
buna ziua,sotul meu a depus anul trecut actele de divort,pana azi nici primul termen nu a fost.vreau sa stiu,cu actele depuse acum am mai putea sa facem divort ... (vezi toată discuția)
Mediere divort
IonutCo
Buna seara,
As vrea sa stiu daca se merge la un mediator se poate divorta daca partile se inteleg intre ele?...Adica dupa ce s-au inteles cele 2 ... (vezi toată discuția)