Poate cineva sa imi spuna care sunt obligatiile angajatorului la revenirea din concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, intrucat la revenirea la serviciu angajatorul imi comunica (verbal) ca postul meu (comisionar vamal) s-a desfiintat si imi sugereaza sa-mi caut de lucru in alta parte.
Va multumesc.
Daca postul dvs nu a fost desfiintat in timpul acestor 2 ani, atunci ar trebui ca in ziua urmatoare celei in care copilul a implinit varsta de 2 ani, sa mergeti la serviciu fara probleme.
Daca postul dvs a fost desfiintat veti putea beneficai de indemnizatie de somaj si de masuri active de combatere a somajului.
nu stiu daca postul a fost desfiintat!
daca a fost desfiintat nu ar fi trebuit sa ma instiinteze? nu ar fi trebuit sa stiu pana acum daca ma pot intoarce fara probleme in vechiul post sau daca dupa terminarea CIC ar trebui sa intru in somaj???
daca firma se afla deja in proces de lichidare, care este statutul meu de angajat al acestei firme in conditiile date?
care sunt obligatiile angajatorului in acest caz?
1. Chiar daca firma se lichideaza pana se termina CCC, exista un lichidator judiciar (numit prin hotarare judecatoreasca) care se ocupa de administrarea firmei. Acesta va hotari daca va concediaza acum sau dupa expirarea CCC.
2. Dvs. nu faceti nimic, asteptati sa va instiinteze ei.