avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 474 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Revenire din concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Revenire din concediu crestere copil

Poate cineva sa imi spuna care sunt obligatiile angajatorului la revenirea din concediul de crestere a copilului in varsta de pana la 2 ani, intrucat la revenirea la serviciu angajatorul imi comunica (verbal) ca postul meu (comisionar vamal) s-a desfiintat si imi sugereaza sa-mi caut de lucru in alta parte.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Dan Cozma , Consilier juridic 15:49, 25 Mai 2009
Art. 21. - (1) Este interzis angajatorului sa dispuna încetarea raporturilor de munca sau de serviciu în cazul:

1. salariatei prevazute la art. 2 lit. c)-e), din motive care au legatura directa cu starea sa;
2. salariatei care se afla în concediul de risc maternal;
3. salariatei care se afla în concediul de maternitate;
4. salariatei care se afla în concediul pentru cresterea copilului în vârsta de pâna la 2 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 3 ani;
5. salariatei care se afla în concediul pentru îngrijirea copilului bolnav în vârsta de pâna la 7 ani sau, în cazul copilului cu handicap, în vârsta de pâna la 18 ani.

(2) Interdictia prevazuta la alin. (1) lit. b)-e) se extinde o singura data cu pâna la 6 luni, dupa revenirea salariatei în unitate.
(3) Dispozitiile alin. (1) nu se aplica în cazul concedierilor pe motive economice ce rezulta din desfiintarea postului ocupat de salariata, ca urmare a dificultatilor economice, a transformarilor tehnologice sau a reorganizarii angajatorului, în conditiile legii. OUG 96/2003-privind protectia maternitatii la locurile de munca

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E legal sau nu? anuntare desfiintare post dupa 2 ani si 7 luni adinadulca adinadulca buna ziua! In acest moment sunt la sfarsitul concediului de crestre si ingrijire copil iar angajatorul mi-a inmanat o instiintare si-o notificare prin care am ... (vezi toată discuția)
Revenirea la munca, din concediul de maternitate finetti finetti Salutari, tuturor, ma aflu intr-o situatie mai \"speciala\", intrucat pe parcursul concediului de maternitate care este in desfasurare, s-au desfiintat ... (vezi toată discuția)
Mamica care termina concediul de ingrijire copil LAUAND LAUAND cum se procedeza ? pe data de 15 s-au implinit 2 ani de cind este in concediu de ingrijire copil.nu poate reveni la vechiul loc de munce pt ca nu mai este ... (vezi toată discuția)