avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 213 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Drepturi salariale conditii deosebite de munca
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Drepturi salariale conditii deosebite de munca

Buna ziua! Lucrez ca registrator medical la Laboratorul de Radiologie si Imagistica Medicala din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Pitesti, in urma ocuparii prin concurs a acestui post, din data de 01.01.2013. Sunt incadrata in conditii deosebite de munca, cu program de lucru de 6 ore/zi si 10 zile in plus la concediul de odihna. Intrebarea mea este, daca am dreptul sa primesc si sporul de radiologie de 20% pentru categoria a III-a de risc radiologic cum primesc medicii, asistentii medicali si ingrijitoarele din sectie. Medicul sef de sectie mi-a zis ca nu am dreptul sa primesc acest spor de 20% pentru ca nu lucrez in radiatii, desi biroul este in incinta sectiei de radiologie. Intrebarea mea este daca am dreptul la acest spor de 20%, si daca da, conform carei legi? Numai asa as putea sa fiu credibila in privinta solicitarii acestui drept. Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: badocSDH10 , utilizator 10:39, 16 Martie 2014
Mi s-a spus de catre mai multe persoane la serviciu ca sunt "nebuna", ca nu am nici o sansa, dar in contractul colectiv de munca al laboratorului de anatomie patologica sunt inclusi si stasticienii, dar cand vine vorba de salarizare, ati cititi si dumneavoastra cei de la ministerul muncii ne-au "scos in afara legii" - adica in cadrul acestui tip de laborator nu apar stasticieni medicali, desi in toata tara suntem peste 100 de persoane, salarizarea este fara contidiile specifice laboratorului. Aceste salarii sunt: (salar brut x2) + 50 % toxic.
Colegele mele si noi ne resintim in top toxicul alergii, bronsite, etc...
Sunt pornita sa ma adresez instantei, ca altfel nu avem nici o sansa ! Cei de la sindicatul FNASPR mi-au scris sa incerc in instanta, am sa incerc, insa ma gandeam ca daca suntem mai multe "voci" succesul va fi mai mare. Daca nu vor avea curajul restul colegilor, ma duc singura pe aceasta directie, avem si o cunostiinte foarte buna avocat.
Sincere multumiri ca mi-ati raspuns asa repede si pentru incurajare in directia instantei, caci altfel vad ca de la ministerele muncii si sanatatii nu avem sanse si cu schimari peste schimbari a ministrilor, e vai de lumea noastra.
Sa aveti un sfarsit de saptamana linistiti si mult spor in continuare.
Multumesc inca o data pentru raspuns !
Daca sindicatul dvs. nu recurge la astfel de oportunitati legale, nu inteleg de ce mai cotizati si care este rostul acestuia vis a vis de drepturile salariatilor.
Atat de multe promisiuni au primit de la toate guvernele si ministri peste ministrii schimbati, incat toti am sperat sa nu se ajunga pana acolo. Sute de cereri pe care ni le-au trimis si noua, au fost trimise catre ministrii perindati pe la guvernare din 2010 !
Am toate cererile facute de catre FNSAPR su semnaturile de la consilieri si ministrii, insa in aplicare si ceva concret nu au facut pentru noi !
Este vesnica poveste ca avem toxicul de 50 % (din partea ministrilor), dar mai departe NIMIC! Totul s-a blocat acolo, mai pe scurt ne scot ochii cu cei 50 % !!!
De asemenea cei de la FNSAPR ar trecut in cererile lor si aparitia acestei meserii ca o entitate aparte "registrator medical anatomie patologica" ! Tot asa promisiuni !!
Culmea ironiei este ca pentru spitalele care contin titulatura "de Urgenta" si prosecturi se poate, nu s-a schimbat odata cu aparitia legii 284/2010. Va spun exact lucrez in cadrul laboratorului de anatomie patologica al Institului Oncologic Cluj si noi nu ne-am putut lua acest titlu, vedeti in cadrul legii 284/2010.
Stiu ca este o aberatie, ca doar cand se pronunta "anatomie patologica" = toti avem aceeasi munca !!! Cei de la ministerele muncii si sanatatii considera ca nu e aceeasi munca.
Dumneavoastra in cadrul facultatii de drept ati facut si medico-legala, stiti foarte bine ce inseamna, completare la noi se munceste cu tumori 80 % de natura canceroasa, va puteti da seama ce inseamna ! De aceea si ma intelegeti !!! La ministere sunt angajati consilieri care nu-si dau seama, insa daca ar binevoi ca inainte de a face asemenea GRESELI mai bine s-ar deplasa sa vada ce inseamna munca oamenilor din acele domenii !!! Drept dovada ca habar nu au si mai mult ca orice taie cu nonsalanta salariile (mie una mi-a scazut cu 60 %) !!!
Cand au intrebat cei de la FNSAPR pe cei din ministerul muncii de ce la noi s-au taiat salariile, iar o ingrijitoare poate avea mai mare raspunsul a fost "sunt expuse la formol si alte substante toxice, pe cand ele stau cu nasul in hartii" !!!!
Imi scriati de ce mai cotizez, pentru simplul fapt ca sunt singurii care se zbat pentru noi.
"colac peste pupaza" salariile noastre au scazut din 1 decembrie 2010, desi legea 284/2010 a aparut in M.O. abia in 28 dec. 2010 si am intrebat-o pe sefa RUNOS cum se poate asa ceva, raspunsul fiind "am primit o hartie (fara sa specifice de unde), ca de atunci trebuiau taiate salariile". Chiar in cartea mea de munca apare scris simplu cu mana "Modificat salar", fara numar de lege, OG, sau un HG nimic!!! Vorbisem deja cu un avocat si sunt pornita deja pe calea justitiei !!!
Eu una nu vreau sa ma las, chiar de va trebui sa merg la Bucuresti sa incerc sa "deschid ochii" cuiva !!!
Sa aveti un sfarsit de saptamana placut !!!!
Numai in instanta puteti avea o sansa.
Meseria dvs. ca atare, trebuie sa apara si in COR, pentru a putea fi incadrati in schema de organizare a unitatii.
Pentru aparitia in COR ne zbatem cu cei de la FNSAPR si, din pacate pare-se ca numai pe cale juridica se mai poate !!!
Multumesc pentru rabdare !!!!
O dumineca frumoasa !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Norma orara de 7h/zi in medicina lilip lilip Sunt asistenta la un cabinet particular angajata full time 8h/zi. Din discutiile avute cu fosti colegi am inteles ca in mod normal cadrele medicale (asistente ... (vezi toată discuția)