Buna ziua,
Am un credit ipotecar,sotia este coplatitor,a intrat in somaj,am informat banca ca suntem in imposibilitate de plata, sotia a terminat somajul,nu si-a gasit de lucru,iar noi intre timp am facut la banca 3 cereri si nu am primit niciun raspuns.
In momentul de fata venitul net nu acopera rata, nu mai putem achita,ce putem face?
Putem chema banca la mediere,o negociere?
Care este procedura?
Multumesc!
Da, dar plangerea a fost redirectionata.Deci mai dureaza inca 30 de zile.Nu suntem executati silit,suntem in urma cu rata aproape 3 luni,sotia in calitate de co paltitor nu mai are niciun venit,iar venitul meu nu acopera rata.
Am anuntat banca in nenumarate randuri si nu am primit niciun raspuns.
Mergeti in audienta la Banca si prezentati dovezile care arata ca nu mai aveti suficiente venituri pentru a achita rata la valoarea avuta in present. Discutand cu ei, aveti posibilitatea sa obtineti o reesalonare, eventual pe un termen mai lung si cu o rata mai mica,(probabil vor creste usor dobanda) pentru a acoperi situatia prezenta....Luati initiativa si nu stati degeaba, asteptand sa va raspunda, ca va treziti executat silit!
Sucursala de la care am contactat creditul nu are director,de aceea nu ne ajuta cu nimic, si cand am facut plangere la OPC au retrimis plangerea la sediul central din Bucuresti.Deci,noi incercam din luna mai 2013 sa vorbim cu ei si nu reusim sub nicio forma.
Daca nu achitam rata timp de 3 luni si apoi sa zicem cand sotia va vaea venit (se va angaja) incercam a achitam,mai exista posibilitatea sa recurga la procedura executarii silite?
Multumesc!
Depinde de momentul la care efectuati plata si de valoarea platii facute. Astfel, daca ati intarziat prea mult cu plata, iar Banca a "vandut" creanta dvs catre o firma de recuperare, atunci platiti degeaba. Asta se poate observa in momentul platii restantei, intrucat Banca ar trebui sa desfiinteze contul in care virati de regula ratele lunare....Daca inca nu a desfiintat contul, atunci mai aveti o sansa, achitand ratele restante cat mai repede....success.
Nu am primit nicio instiintare de la banca,ca ne-a vandut creanta sau ca ne aflam in biroul de credit,doar o instiintare ca avem restanta 3 luni la rata.
Executare silita
vishu
Buna ziua,
Pentru un credit de nevoie personale contractat in 2021 de aproximativ 103000 lei, din care au mai ramas aproximativ in jur de 85000 de lei (ratele ... (vezi toată discuția)