avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 335 soluții astăzi

Conferință avocatnet.ro: Avalanșă de modificări în Codul muncii - analize și detalieri. Tot ce trebuie să știe angajatorii pentru conformare la noua legislație. Rezervă loc și participă → 

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Pauza de masa
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Pauza de masa

buna ziua.
am pauza de masa la 8 ore jumate de munca am jumatate de ora pauza,lucrand la un hipermarket, in contractul de munca apare o clauza care prevede ca in cauza in care este aglomerat ,sa intrerupem pauza de masa si sa ne ducem la munca,si dupa aceea continuarea pauzei,dar la noi asta mai ales in perioada sarbatorilor se intampla zilnic,nu este si vreo lege in care sa aveam si noi timp minim de masa,ca in cazul de fata daca patesti asa din pauza si din mancare nu se intelege nimic.
multumesc anticipat

Cel mai recent răspuns: jalnici , utilizator 13:00, 19 Decembrie 2013
Daca ati semnat c.i.m. cu aceasta clauza atunci trebuie sa il respectati.
Durata pauzei de masa trebuie sa fie prevazuta in regulamentul intern sau contractul colectiv de munca.

Codul Muncii

SECŢIUNEA 1
Pauza de masă şi repausul zilnic

Art. 134. - (1) În cazurile în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 6 ore, salariaţii au dreptul la pauză de masă şi la alte pauze, în condiţiile stabilite prin contractul colectiv de muncă aplicabil sau prin regulamentul intern.
(2) Tinerii în vârstă de până la 18 ani beneficiază de o pauză de masă de cel puţin 30 de minute, în cazul în care durata zilnică a timpului de muncă este mai mare de 4 ore şi jumătate.
(3) Pauzele, cu excepţia dispoziţiilor contrare din contractul colectiv de muncă aplicabil şi din regulamentul intern, nu se vor include în durata zilnică normală a timpului de muncă.
ms frumos , o sa caut ,desi eu am luat la cunostinta de clauza oficial ieri cand am aratat nemultumirea
Ultima modificare: Joi, 19 Decembrie 2013
jalnici, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pauza de masa Adriana68 Adriana68 Lucrez la o firma de 5 ani. Prima data, cand ni s-au dat bonuri de masa, patronul a hotarat ca pauza de masa sa fie 1 ora, avand in vedere faptul ca ne ... (vezi toată discuția)
Pauza de masa coco99 coco99 as dori sa stiu daca socitatea la care lucrez te poate obliga sa recuperezi pauza de masa de jumatate de ora.mentionez ca lucrez in schimburi trei la numar a ... (vezi toată discuția)
Codul munci duduvasile duduvasile Buna ziua , vreau sa va intreb daca in cele 8 ore de lucru /zi este prevazuta si o pauza de masa? Timpul alocat pauzei de masa trebuie recuperat? (vezi toată discuția)