am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea totala a cap munca dupa circa 7 luni din cauza ca asigurarile nu mau despagubit am fost nevoit sa refinantez (amenintare silita),din cauza pensiei mici nu am putut sa fiu la zi cu plata ratelor am hotarit sa dau in judecata asiguratorul cerind despagubiri morale si civile decente mai exact bani dati de mine la banca inaintea refinantari si exact in perioada in care am fost in incapacitate de lucru+despagubiri morale valuarea creditului refinantat in asa fel incit sa scap de datorie.Acum citeva zile instanta a hotarit in totalitate acordarea cererilor mele asiguratorul si banca respectiva find gasite vinovate ;asiguratorul pt nerespectarea clauzelor ...banca pentru ca nu a solicitat despagubiri de la asigurator,(de specificat ca banca era beneficiarul asigurarilor ) s.Solutia data de instanta este in totalitate multumitoare este exact ce am cerut doar ca am o problema pe care nu o inteleg acum in situatia creeata ce se intimpla cu contractul de refinantare inca in viguare?datorez 3.200 lei.trebuie sai platesc banci probabil din despagubirile obtinute prin instanta? sau pur si simplu contractul respectiv nu mai este valabil iar banca daca vrea sasi recupereze banii trebuie sai ceara de la asiguratorul respectiv?.Pun aceste intrebari intrucit nu am avocat nu ma pricep la codul civil,penal etc Este adevarat au termen de 30 zile pt APEL si ma aflu intro situatie pe care nu o inteleg despagubirile cerute sint de 3.600 lei iar datoria de 3200,probabil daca nu vor face apel si daca voi obtine bani trebuie sai dau celor de la banca. multumesc pt intalegere .SARBATORI FERICITE TUTUROR LA MULTI ANI 2014
multumesc pt raspuns detaliat ,in mare imi cunosc drepturile inca o data nu-mi fac iluzii inca ,au dreptul la ,,apel,, ,,recurs ,,,ma astept sa dureze numai ca nu intelegeam ce se intimpla cu contractul aflat inca in viguare credeam ca voi fi nevoit sa fac sesizare si impotriva lui SARBATORI FERICITE LA MULTI ANI!
buna ziua probabil deranjez dar incerc sa va raspund creditul de refinantare nu lam acoperit findca miam dat seama de unele nereguli ,miam cerut drepturile prin instanta instanta a hotarit ca trebuia sa mi se plateasca suma totala de asigurator inainte de refinantare .Din refinantare am platit in jur de 30-40% ,acum ce se intimpla daca dinsi nu fac ,,APEL,, ?,trebuie sa cer si banci returnarea sumelor dupa refinantare ,nu am avocat si nu pot sa-mi permit din lipsa surse financiare am doar 448 pensie de invaliditate iar taxa judiciara am platito 50% aprobindumise ajutorul public judiciar si daca nu va suparati ,,APELUL,, daca vor uza de el implica o alta taxa? multumesc pt intelegere LA MULTI ANI! tuturor
Dvs ati cerit despagubire pt ce ati platit in locul asiguratorului, problema e ca ce ati platit dvs erau tot bani imprumutati. Trebui sa cereti nu 4200, ci cat trebuia sa inapoiati pt cei 4200 si sa aratati cum ati ajuns sa cereti aceasta suma cu titlu de despagubire.
Ati adus in discutie acest credit de refinantare ?
Pentru calea de atac se datoreaza jumatate din cat s-a platit ca taxa de timbru la fond. daca ei ataca hotarare, nu platiti dvs taxa de timbru. Daca vor castiga , se poate sa va solicite cheltuieli de judecata.
In calea de atac nu puteti cere bani mai multi, daca la asta va ganditi.
Instanta nu are cum sa anuleze acel contract de refinantare, dvs ati imprumutat, e un contract legal incheiat, va trebui sa platiti. Insa banii i-ati fi putut lua de la asigurator.
Chiar daca veti castiga la final, pana veti recupera banii, va mai dura ceva, timp in care se aduna ratele pt refinantare.
inteleg ce spuneti este doar ceva ce nu merge si nu are logica adica .am imprumutat suma datorata datorita faptului ca asiguratorul a refuzat sasi respecte clauzele ,suma imprumutata sa dublat din suma dublata am platit aproape jumatate IAR acum instanta in concluzile hotaririi sale scrie clar ,,nerespectarea clauzelor contractuale inainte de refinantare,,Eu nu doresc o interpretare doar favorabila mie dar daca dinsi plateau suma datorata nu eram obligat sa refinantez,findca refinantarea sa datorat amenintarilor EXECUTARII SILITE , Foatre dificil pare totul dar de fapt? Sint 12 pagini in motivatia instantei,12 pagini care descriu exact cum sa ajuns la refinantare vina este a bancii creditoare atit a celor doua contracte cit si a refinantari findca refinantarea este tot a aceleasi bancii ,nu pot publica aici findca nu este voie dar pe scurt:2 contracte o banca si un girant,banca trebuia sa recupereze bani de la girant (asiguratorul)bani datorati de mine nu a facut acest lucru findca mi-a distrus acte ,sau lea pierdut intentionat ( cu probe din patea mea )asiguratorul neavind anumite acte nu ma despagubit banca ma pacalit si am refinantat, sau complicat in asa mod incit ei au toata vina neacordari asigurari iar eu acum din despagubirile materiale si civile(cele 2 contracte) trebuie sa platesc un CONTRACT ABUZIV ,ilegal esta adevarat SEMNAT DE MINE ,cu pistolul la timpla. Poate o sa vi se para imaginatie sau SF nu ,nu totul se poate proba dar mai ales este probat, cit despre ,,apel,,nu prea au sanse,mas bucura daca lar face mai ales pe ce motive posibil sa iese la iveala mai multe nereguli din partea lor ,daca voi fi nevoit voi face plingere si impotriva bancii mai ales impotriva refinantarii,care nici nu stiu daca le permitea legea ...ajunge anul acesta la multi ani
Dvs aveti dreptate si inteleg si cum au stat lucrurile, insa conteaza ce ati cerut in instanta si ce s-a admis. Instanta a admis ce ati cerut, v-a dat castig de cauza, ajungem iar la ce ati cerut...
Asigurare
comerciantu
un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate ... (vezi toată discuția)