avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1078 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite

am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea totala a cap munca dupa circa 7 luni din cauza ca asigurarile nu mau despagubit am fost nevoit sa refinantez (amenintare silita),din cauza pensiei mici nu am putut sa fiu la zi cu plata ratelor am hotarit sa dau in judecata asiguratorul cerind despagubiri morale si civile decente mai exact bani dati de mine la banca inaintea refinantari si exact in perioada in care am fost in incapacitate de lucru+despagubiri morale valuarea creditului refinantat in asa fel incit sa scap de datorie.Acum citeva zile instanta a hotarit in totalitate acordarea cererilor mele asiguratorul si banca respectiva find gasite vinovate ;asiguratorul pt nerespectarea clauzelor ...banca pentru ca nu a solicitat despagubiri de la asigurator,(de specificat ca banca era beneficiarul asigurarilor ) s.Solutia data de instanta este in totalitate multumitoare este exact ce am cerut doar ca am o problema pe care nu o inteleg acum in situatia creeata ce se intimpla cu contractul de refinantare inca in viguare?datorez 3.200 lei.trebuie sai platesc banci probabil din despagubirile obtinute prin instanta? sau pur si simplu contractul respectiv nu mai este valabil iar banca daca vrea sasi recupereze banii trebuie sai ceara de la asiguratorul respectiv?.Pun aceste intrebari intrucit nu am avocat nu ma pricep la codul civil,penal etc Este adevarat au termen de 30 zile pt APEL si ma aflu intro situatie pe care nu o inteleg despagubirile cerute sint de 3.600 lei iar datoria de 3200,probabil daca nu vor face apel si daca voi obtine bani trebuie sai dau celor de la banca. multumesc pt intalegere .SARBATORI FERICITE TUTUROR LA MULTI ANI 2014
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
comerciantu, utilizator
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 10:42, 12 Ianuarie 2014
Stimate utilizator, este extrem de greu sa intelegem ce doriti de fapt. Fara sa vedem hotararea instantei este imposibil sa va dam un raspuns clar pentru ca dumneavoastra nu puteti sa redactati intr-un mod inteligibil ce anume ati cerut in instanta si ce anume ati obtinut.

Incercati sa scrieti romaneste, cu semne de punctuatie si cu cratima, ca sa va putem intelege. Daca nu reusiti, poate o rugati pe fiica dvs sa scrie, in locul dvs.

Daca se poate, dati-ne aici nr de dosar, poate intelegem de pe portal despre ce actiune este vorba.

Ati incercat sa discutati la banca?

Incercand sa intuiesc cam ce ati cerut si ce ati obtinut, inclin sa cred ca nu trebuie decat sa fie pusa in executare sentinta, banca sa inchida creditul din asigurare. Dar e doar o presupunere.

nu am fost asistat de nici un avocat ,nu cred ca voi putea intelege anumite proceduri am uzat de acte,dovezi si tot ce mia trecut prin minte ,procesul sa desfasurat invreo 2 sedinte ,hotarirea imi este favorabila ba mai mult am obtinut mai mult decit am cerut ,ar mai fi anumite pierderi pe care sint constient ca nu mai pot sa le cer .Nu mia dat in cap cu nici un fel de acte Judele am gasit intelegere.Va doresc La multi ani numai bine si toate cele bune ,voi astepta cele 30 de zile sa se scurgadupa care voi merge mai departe cu urmatoarele demersuri .
Ultima modificare: Luni, 6 Ianuarie 2014
comerciantu, utilizator
comerciantu a scris:

nu am fost asistat de nici un avocat ,nu cred ca voi putea intelege anumite proceduri am uzat de acte,dovezi si tot ce mia trecut prin minte ,procesul sa desfasurat invreo 2 sedinte ,hotarirea imi este favorabila ba mai mult am obtinut mai mult decit am cerut ,ar mai fi anumite pierderi pe care sint constient ca nu mai pot sa le cer .Nu mia dat in cap cu nici un fel de acte Judele am gasit intelegere.Va doresc La multi ani numai bine si toate cele bune ,voi astepta cele 30 de zile sa se scurgadupa care voi merge mai departe cu urmatoarele demersuri .

asteptind un sfat imi bat capul singur degeaba ,totusi trebuie sa gasesc o cale ,un demers sa pot recupera bani platiti banci dupa refinantare,aceasta refinantare este urmarea nerespectari clauzelor din contract ,clauza care spunea ca in situatia mea trebuia sa mi se plateasca creditul ramas in totalitate de asigurator ,instanta spune clar asiguratorul trebuia sa ma despagubeasca inainte de refinantare cu suma totala ramasa din credit.Probabil voi trebui sa aduc la cunostinta ANPC care la rindul lui va verifica sau nu ceea ce sustin eu .Daca as fi fost despagubit atunci cind ar fi trebuit nu ajungeam sa fac refinantarea si astfel creditul ar fi fost inchis intre mine si banca ,ce cai de urmat? nu stiu de aceea scriu aici,probabil trebuie sa fac plingere la protectia consumatorului?Normal eu nu trebuia sa fac refinantarea ,am facuto totusi nestiind la acea data ce drepturi am in urma asigurarilor in viguare ,iar cei doi (asigurator,banca) profitind de citez:,,lipsa de pregatire juritica a reclamantului si dezinteresul beneficiarei asigurarilor,refuzind cu rea credinta plata indemnizatilor desi decizia medicala nr,,Ce am de facut?nu stiu exact stiu doar ca bancile fac ce vor cu noi ,iar noi ca pagubiti nu prea avem cai de a proba .Cui ma pot adresa pt neregulile facute de banca ?
Eu chiar nu inteleg ce vreti sa mai faceti .. v-ati judecat, ati castigat, gata. Ca v-ati judecat pros si nu ati stiut ce sa cereti, e alta treaba. Nici nu stiu de fapt ce ati cerut ca nici pana acum nu ati zis.
Nu trebuia sa refinantati , ci sa va judecati cu ei mai devreme nu dupa refinantare. Nu stiu ce ati cerut in primul proces exact, asa ca putem vb pe 7 pagini, insa o facem degeaba.
Nu aveti ce mai cauta la protectia consumatorului, sa reclamati ce ?
De cand s-a dat solutia partea adversa a atacat decizia ?

revin totusi poate ma fac inteles :1 mam judecat cu asiguratorul existent inainte de refinantare(2 credite),asiguratorul la vremea respectiva trebuia sa plateasca in locul meu toata suma datorata (anul 2011),nu a facuto aurmat refinantarea .2 dupa refinantare am descoperit nereguli am dat asiguratorul in judecata iar instanta a constatat ca asiguratorul nu a respectat clauzele asigurari.3 eu am cerut despagubiri pt sumele platite de mine in locul lor+despagubiri morale leam obtinut.4 la data de astazi urmare a celor doua credite exista un alt credit (refinantarea).acum se naste intrebarea ,creditul actual este legal?,tinind cont ca este urmarea nedespagubirii mele anterioare ,(nedespagubire din vina asiguratorului).Eu nu am nici o vina din toata aceasta treaba vina mea este ca nu am dat asiguratorul in judecata si am continuat sa platesc in locul lui,la un moment dat avind venitul diminuat (400 din 1300 find gasit invalid),nu puteam sa platesc in intregime ratele am refinantat si din 2 contracte sa facut unul iar suma sa dublat. Acum nu mai am nici o pretentie de la asigurator si normal sa fie asa miam recuperat bani dar bani recuperati trebuie sai dau bancii intrucit exista creditul actual .La ANPC trebuie sa reclam ilegalitatea contractului avind la baza hotarirea judecatoreasca si dovezile din procesul desfasurat .Legea actuala imi permite sau nu sa dau in judecata banca?

Alte discuții în legătură

Asigurare comerciantu comerciantu un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate ... (vezi toată discuția)
Credite nevoi personale comerciantu comerciantu in anul 2005 respectiv 2007 am facut doua credite nevoi personale in total 2.800 lei aceste sume find pe doua carduri amindoua la aceasi banca pina in 2011 ... (vezi toată discuția)
Lncuviintare executare silita comerciantu comerciantu proces cistigat in instanta in stadiul apel,apelul se respinge ca ,,nefondat,, printro hotarire definitiva ,dupa 45 de zile deschid un dosar de executare ... (vezi toată discuția)