avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Credite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Credite

am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea totala a cap munca dupa circa 7 luni din cauza ca asigurarile nu mau despagubit am fost nevoit sa refinantez (amenintare silita),din cauza pensiei mici nu am putut sa fiu la zi cu plata ratelor am hotarit sa dau in judecata asiguratorul cerind despagubiri morale si civile decente mai exact bani dati de mine la banca inaintea refinantari si exact in perioada in care am fost in incapacitate de lucru+despagubiri morale valuarea creditului refinantat in asa fel incit sa scap de datorie.Acum citeva zile instanta a hotarit in totalitate acordarea cererilor mele asiguratorul si banca respectiva find gasite vinovate ;asiguratorul pt nerespectarea clauzelor ...banca pentru ca nu a solicitat despagubiri de la asigurator,(de specificat ca banca era beneficiarul asigurarilor ) s.Solutia data de instanta este in totalitate multumitoare este exact ce am cerut doar ca am o problema pe care nu o inteleg acum in situatia creeata ce se intimpla cu contractul de refinantare inca in viguare?datorez 3.200 lei.trebuie sai platesc banci probabil din despagubirile obtinute prin instanta? sau pur si simplu contractul respectiv nu mai este valabil iar banca daca vrea sasi recupereze banii trebuie sai ceara de la asiguratorul respectiv?.Pun aceste intrebari intrucit nu am avocat nu ma pricep la codul civil,penal etc Este adevarat au termen de 30 zile pt APEL si ma aflu intro situatie pe care nu o inteleg despagubirile cerute sint de 3.600 lei iar datoria de 3200,probabil daca nu vor face apel si daca voi obtine bani trebuie sai dau celor de la banca. multumesc pt intalegere .SARBATORI FERICITE TUTUROR LA MULTI ANI 2014
Ultima modificare: Duminică, 22 Decembrie 2013
comerciantu, utilizator
Cel mai recent răspuns: comerciantu , utilizator 10:42, 12 Ianuarie 2014
comerciantu a scris:

.Legea actuala imi permite sau nu sa dau in judecata banca?

Probabil imi veti spune de ce nu am cerut mai mult de la asigurator? nu aveam cum atita timp cit asigurarea era valabila pina la refinantare ,ilegalitatea savirsita de asigurator ma adus in situatia sa fiu obligat sa refinantez si iata asa sa nascut un alt credit ,este creditul legal?tinind cont ca este urmarea celor descrise de mine dar mai ales de instanta .Cit priveste atacarea prin ,,apel,,a partii adverse mai au la dispozitie vreo 7 ziledin 30 acordate de instanta) daca o vor face probabil imi va usura atragerea bancii in instanta stiu ca in faza de ,,apel,, nu voi putea marii pretentile dar probabil voi putea proba si vinovatia bancii mai ales ca dupa refinantare sint in neregula mai multe acte. Prin procesul desfasurat am rezolvat o anumita perioada mai exact pina la refinantare,prin procesul civil miam recuperat pierderile ditro anumita parte pe perioada martioe 2011 octombrie2011 acum a ramas perioada 2011 octombrie pina in prezent iar pe perioada aceasta nu aveam cum cere despagubiri asiguratorului intrucit nu mai am asigurare cu ei .din octombrie 2011 pina la data cind am dat in judecata asiguratorul ,adica 2013 sempembrie am continuat sa platesc ratele la noul contract aproape 50% din valuarea totala .Acesti bani nu li se cuvenea si de fapt sint pierderile mele .Am fost pacalit de banca sa refinantez am semnat necunoscindumi drepturile la data respectiva iar acum ma vad in situatia actuala .Daca instanta dispunea achitarea creditului la data de astazi de asiguratorul din 2011nu aveam ce mai comenta .Mai mult ca sigur legea nu a permis acest lucru instantei si probabil pt a mi se face dreptate pina la capat trebuie sa dau in judecata banca ,voi merge luni sau marti totusi la ANPC ,voi lua bani imprumut si voi gasi o cale findca trebuie sa existe una eu nu o stiu care este iar aici nu mi se raspunde FINDCA NU STIU SA MA EXPRIM sau cum sa formulez anumite pretentii ,trebuie sa fie o institutie anume care sa supravegheze anumite imprumuturi bancare si legalitatea lor de exemplu ,,REFINANTAREA,, mult pomenita a fost facuta in baza unor documente de venit din,,concediu medical,, intrucit la ddata respectiva eu eram in INCAPACITATE TEMPORARA urmata la 5 luni de INVALIDITATE TOTALA find pensionat in baza unor documente legale cu gradul 2 de invaliditate ,pierderea totala a capacitatii de munca si retineti find si pensionat eu continuam sa-mi platesc ratele FINDCA NUMI CUNOSTEAM DREPTURILE si nu stiam ce am de facut.Nu puteam sa dau prima data banca in judecata findca nu aveam VINOVATUL ,iar dupa proces surpriza VINOVATII sint asiguratorul dar mai ales banca findca nu a cerut de la asigurator despagubirile si ma obligat sa refinantez desi TREBUIA SA FIU DESPAGUBIT IN TOTALITATE DE ASIGURATOR ,nu o spun eu ,nu speculez asa zic clauzele asa a constatat ,,instanta,,
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
comerciantu, utilizator
Din păcate nu ați înțeles mai nimic din tot ce vi s-a spus de către cei de pe acest forum care au avut cele mai bune intenții cu privire la problema și situația D-voastră.

E păcat că nu reușiți să pricepeți despre ce e vorba.
Și e păcat că nu există pe acest forum cineva care să aibă capacitatea de a vă lămuri în legătură cu soluționarea problemei D-voastră (care de fapt e una foarte simplă).

Din păcate, foarte mulți oameni din această țară nu înțeleg ce li se întâmplă... și atunci dau vina pe alții (autorități, administrație, justiție, etc.), fără să le tracă prin cap că de fapt tot ce li se întâmplă rău ar putea fi efectul unor decizii greșite pe care chiar ei le-au luat al un moment dat.

De fapt problema e că ei nu pot înțelege pentru că au fost manipulați tocmai în acest sens...
:)
prin martie anul trecut(2013) am scris o postare care se numea ,,asigurare,, am primit destule informati ce am de facut dar unele din raspunsuri au fost evazive,incomplete si nu-mi spuneau exact ce am de facut iata acuma se repeta raspunsul d-voastra este pe ocolite intelegind ca as fi doar eu de vina findca am semnat ceva cindva fara sa fiu documentat . Nu dau vina pe justitie,autoritati administratie ,vina ca ni se intimpla toate acestea sint legile facute sa protejeze bancile care ne fura pe fata fara a putea sa ne aparam de abuzurile lor ,mam chinuit aproape un an de zile sa aflu adevarul in procesul cu asiguratorul ,justitia mia facut dreptatefindca mia dat o sentinta favorabila ba mai mult in justificarile sentintei mau gasit si vinovati,iar vina cea mai mare o are banca findca in urma accidentului de munca cu actele si documentatia trimisa de mine trebuia sa inchida contractul intre mine si ei SI sa ceara despagubiri de la asigurator ,nu sint presupuneri de ale mele sint concluzile instantei.Banca si cu asiguratorul au fost mina in mina pentru a ma fraieri ,fura ,delapida insela etc. daca va fi nevoie de inca un an de zile sau mai mult nu voi renunta,curios daca nu-mi voi achita creditul care zic dinsi cum vor incerca sa-l recupereze .Predarea contractului meu unui executor judecatoresc sau identificarea unei soluti amiabile asa cum ma ameninta acuma desi contractul respectiv face obiectul unei litigiu in instanta ..in data de 23/12 /2013 banca cu care am litigiul mia trimis o notificare care executor judecatoresc va putea sari peste solutia data sau concluzile instantei pronuntate pe data de 10/12/2013?,nu cred ca ma vor putea executa silit .Eu totusi doresc o intelegere sau o solutie convenabila ambelor parti nu doar lor.Nu va grabiti sa sustineti ca ,,am fost manipulat,,,MAI BINE MAI TIRZIU DECIT NICIODATA 50-70% din pierderi leam recuperat ,acum urmeaza TOTUL SAU NIMIC ,posibil sai las pe ei sa ma dea unui EXECUTOR JUDECATORESC dupa care sa uzez de toate dovezile pe care le am si am destule .Nu am fost manipulat am stiut de la inceput ce drepturi mi sar cuveni da nu leam putut obtine din cauza ca ei erau doi eu unul singur .Daca vas spune ca iam prins ca miau distrus anumite documente care imi dadeau dreptul; la despagubiri ? ca am depus in instanta cu asiguratorul mai mult decit trebuia tocmai sai pirid pe amindoi? cit va dura nu stiu stiu ca NU MA LAS CALCAT IN PICIOARE si voi uza de orce pentru a recapata cei al meu multumesc ca probabil veti citi aceste rinduri daca nu mi se va sterge postarea considerind ca este exagerata si nu are nimic comun cu forumu
Ultima modificare: Sâmbătă, 11 Ianuarie 2014
comerciantu, utilizator
Încercați să vedeți separat cele două probleme pe care le-ați pus în discuție:
1. problema contractului de asigurare din contractul inițial de credit și
2. problema contractului de refinanțare.

Acestea sunt două probleme distincte care presupun soluții distincte. D-voastră se pare că le amestecați.

Din ceea ce ați postat se poate înțelege că instanța va acordat despăgubiri, pentru daunele suferite de D-voastră, (nu mi-e clar dacă sunt atât daune materiale cât și daune morale) din din partea asiguratorului care nu a plătit sumele pe care nu le-ați putut achita băncii din cauza accidentului suferit dar pe care ar fi trebuit să le plătească băncii în baza contractului de asigurare. Aceasta este prima problemă, care se pare că e rezolvată.

Problema a doua este cea cu refinanțarea. Dacă ați încheiat un contract de refinanțare nu mai este vina asigurătorului sau a băncii. D-voastră l-ați încheiat și v-ați dat consimțământul. Partea asta nu mai are nici o legătură cu procesul pe care l-ați câștigat împotriva asigurătorului.
Puteți cere desfințarea contractului de refinanțare pe care-l aveți cu banca doar dacă veți putea dovedi în fața instanței faptul că la încheierea acestuia ați fost în eroare sau banca va indus în eroare prin dol. De asemenea, dacă contractului respectiv conține clauze abuzive acestea vor putea fi desfințate.

Tot ce ține de contractul de refinanțare nu are nici o legătură cu procesul pe care l-ați câștigat împotriva asigurătorului. Datoria la bancă pe care o aveți în baza contractului de refinanțare va trebui să o plătiți fie din despăgubirile primite în urma procesului pe care l-ați câștigat, fie din alte surse. Dacă doriți să nu mai plătiți băncii va trebui să cererți desfințarea contractului de refinanțare. Asta înseamnă alt proces. Șansele sunt destul de mici după părerea mea de a desfința acel contract pe motiv de eroare sau dol.
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
Patrick_, utilizator
acum se pare ca mati inteles sau probabil mam exprimat cum trebuie,.Nu mai am nici o pretentie fata de asigurator ,prin proces am obtinut aproape tot nu puteam cere asiguratorului mai mult decit am platit eu,(despagubiri materiale si morale )stiu ca sint doua probleme separate una este asigurarea ,alta este refinantarea .Am intuit lecturind motivatia sentintei ca instanta nu putea da o solutie in ambele cazuri,nu am alta solutie decit sa dau banca in judecata si sa cer desfintarea contractului,pt inceput voi apela la un MEDIATOR iar daca nu se vor prezenta sau daca nu voi gasi o solutie le voi deschide proces si dinsilor,desi nu doresc nu pot accepta sa pierd doar eu,ramine de vazut ce-mi vor propune dar se pare ca vor neaparat proces altfel nu-mi trimiteau din nou scrisori cu amenintarea executarii silite .Motivul pt a desfinta contractul de refinantare nu este ERUARE sau DOL (nu stiu ce inseamna?)motivul este cu totul altul ,,reaua vointa,,,profitind de lipsa de cunostinte juritice a reclamantului ,nu au respectat caile legale de recuperare a creditului ,banca trebuia sa dea in judecata asiguratorul findca ei erau beneficiarii asigurari ,nu au facuto am facuto eu miam cerut drepturile pe care mi le permitea legea (despagubiri materiale si morale).Sansele nu sint mici findca probele mele sint multe nici nu cred ca am nevoie de avocat ,problema este totusi ca din nou voi fi nevoit sa fac rost de bani pt un nou proces ,o alta taxa judiciara pe care de data asta trebuie sa o platesc intreaga ,findca nu mai am dreptul la ,,ajutor public judiciar,,In final vreau sa va multumesc pt aceasta explicatie amanuntita toate cele bune.Pasi pt a deschide proces bancii ar fi? reclamatie opc in functie de aceasta mediereaiar in final plingere catre instanta?,pot sari peste OPC?,din cunostintele mele nu pot da banca in judecata fara a instinta OPC,este adevarat?
Ultima modificare: Duminică, 12 Ianuarie 2014
comerciantu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asigurare comerciantu comerciantu un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate ... (vezi toată discuția)
Credite nevoi personale comerciantu comerciantu in anul 2005 respectiv 2007 am facut doua credite nevoi personale in total 2.800 lei aceste sume find pe doua carduri amindoua la aceasi banca pina in 2011 ... (vezi toată discuția)
Lncuviintare executare silita comerciantu comerciantu proces cistigat in instanta in stadiul apel,apelul se respinge ca ,,nefondat,, printro hotarire definitiva ,dupa 45 de zile deschid un dosar de executare ... (vezi toată discuția)