am avut doua credite iar in loc de girant am avut doua asigurari,in 2011 un accident de munca cu incapacitate temporara urmat de invaliditategr2 pierderea totala a cap munca dupa circa 7 luni din cauza ca asigurarile nu mau despagubit am fost nevoit sa refinantez (amenintare silita),din cauza pensiei mici nu am putut sa fiu la zi cu plata ratelor am hotarit sa dau in judecata asiguratorul cerind despagubiri morale si civile decente mai exact bani dati de mine la banca inaintea refinantari si exact in perioada in care am fost in incapacitate de lucru+despagubiri morale valuarea creditului refinantat in asa fel incit sa scap de datorie.Acum citeva zile instanta a hotarit in totalitate acordarea cererilor mele asiguratorul si banca respectiva find gasite vinovate ;asiguratorul pt nerespectarea clauzelor ...banca pentru ca nu a solicitat despagubiri de la asigurator,(de specificat ca banca era beneficiarul asigurarilor ) s.Solutia data de instanta este in totalitate multumitoare este exact ce am cerut doar ca am o problema pe care nu o inteleg acum in situatia creeata ce se intimpla cu contractul de refinantare inca in viguare?datorez 3.200 lei.trebuie sai platesc banci probabil din despagubirile obtinute prin instanta? sau pur si simplu contractul respectiv nu mai este valabil iar banca daca vrea sasi recupereze banii trebuie sai ceara de la asiguratorul respectiv?.Pun aceste intrebari intrucit nu am avocat nu ma pricep la codul civil,penal etc Este adevarat au termen de 30 zile pt APEL si ma aflu intro situatie pe care nu o inteleg despagubirile cerute sint de 3.600 lei iar datoria de 3200,probabil daca nu vor face apel si daca voi obtine bani trebuie sai dau celor de la banca. multumesc pt intalegere .SARBATORI FERICITE TUTUROR LA MULTI ANI 2014
revin totusi ceea ce am cerut am obtinut chiar mai mult decit ma asteptam,problema mea acum este ,,LEGALITATEA CONTRACTULUI DE REFINANTARE,, este semnatura mea a fost legal ,,ATUNCI,, acum nu stiu daca mai este atita timp cit refinantarea respectiva este urmarea unor nereguli probate de mine si de actele detinute ,nu mi se pare normal ca pierderile suferite MATERIAL SI MORAL sa le dau celor care practic sint gasiti vinovati pt REFINANTARE. .Nu sint eu instanta suprema ,nu vreau sa par mai altfel nu-mi trebuie mai mult decit AM PIERDUT .Pe sait sint anumite reguli mai mult ca sigur deja le-am incalcat.Poate gresesc dar cred ca solutia este urmatoarea PENTRU pierderile suferite dupa refinantare sa dau in judecata banca pt returnarea sumelor sau probabil intelegerea amiabila,cit despre RASPUNDEREA in fata legi pt nedreptatea,hotia pe fata si inselatoria care miau facuto ramine de vazut .In loc sami fac plnuri pt anul care vine scriu aici incercind sa ma lamuresc pt caile de urmat sa nu fiu in continuare furat de instituti si oameni lipsiti de ????????
ati fi putut sa nu refinantati si sa va judecati cu ei asa cum ati facut pana la urma.
Parerea mea e ca aveti un contract de refinantare valabil incheiat. A, ca astialalti sunt de vina si ati fost nevoiti sa refinantati, da. Pagubele trebuie recuperate de la cei vinovati, sa puteti achita celor ce v-au dat bani pt refinantare.
Cred ca ar trebui sa va vada cineva actele.
deci in nici un caz nu refinantam daca asiguratorul(girantul) imi platea datoriile asa cum era stipulat in clauzele contractuale mai mult ca sigur banca nu a dorit sa se judece cu asiguratorul sau sa urmeze caile legale pt recuperarea creditului a ales varianta sa ma incurce pierzindumi sau nepredindumi actele doveditoare pt clauzele contractuale mau amenintat cu executarea silita ,eu nu miam gasit creditor avind starea medicala precatra TOT EI SAU OFERIT SA MA REFINANTEZE ,IAM PRINS,DEMASCAT SAU CUM VRETI D-VOASTRA SA NUMITI acum voi merge pina la capat TOTUL SAU NIMIC si imi voi recupera pierderile pe care leam suferit din 17/03/2011 pina in prezent ,cred ca totusi este anormal sa mi caut DREPTATEA pe bani mei atita timp cit cele intimplate se datoreaza CAMATARILOR din respectiva INSTITUTIE,iar anumite instituti ar trebui sa se AUTOSESIZEZE ,care sint ele nu stiu ,nu ma intereseaza stiu doar ca voi copntinua sa-mi caut dreptatea indiferent ca cai am de urmat,cit priveste la faptul ca va dura timp pina voi recupera pierderile NU CONTEAZA .Contractul de refinantare nu are cum sa fie VALABIL atita timp cit este continuarea unor incalcari flagrante a unor clauze . Nu stiu exact ce am de facut stiu doar un lucru ca indiferent cite piedici imi va pune acest SISTEM BOLNAV voi continua sa lupt TOTUL sau NIMIC. Ar trebuii sami vada cineva actele? nimic nu este pe degeaba nimeni nu face nimic eu am 488 venit lunar acum in prag de an nou norocul meu este ca ficamea a renuntat la scoala desi a luat bacaloreatul sa dus la lucru pt 700 lei sasi intretina tatal ,tatal ajuns un RATAT la 52 de ani .Nu cred ca mai exista un utilizator care sa fi deschis atitea postari ca mine, am invatat multe de aici va multumesc tuturor tot ce am scris aici pe forum sint urmarile unui banal accident de munca . LA MULTI ANI va doresc tuturor,toate cele bune
posibil sa nu ma fi inteles cei care miau propus ,,refinantarea,,sint aceeasi care mau creditat,refinantarea nu este la alta banca refinantarea este de fapt marirea timpului in care sa platesc datoria existenta la data respectiva in loc de 1 an-3ani automat prin acest lucru sa marit si suma si comisioanele ducind aproape la dublare 2.600inainte .4200 actual.Nu cred ca este asa de greu de inteles de fapt totul doar ca este INTERPRETABIL .Poate gresesc dar solutia este simpla vazuta de mine si anume cei doi sa se inteleaga a cui este vina(asigurator sau banca) si sa-si spele rufele (datoriile) in familie, eu nu doresc altceva decit bani dati de mine inapoi findca sint bani mei din pensie de INVALID ,nimeni nu va sti prin ce am trecut din 2011 pina in prezent si treaba cu banca este doar un strop pe linga celelalte dar voi ajunge la un final odata fie de ar trebuii sa lupt pina ce bunul D-ZEU ma va tine pe acest pamint Prin procesul cistigat (temporar totusi)am obtinut doar parte din pierderi ,pierderi pina la data refinantari de fapt banii mei dati in locul asiguratorului + despagubiri morale, nu leam cerut nici macar cheltuielile mele de judecata(taxa judiciara ,copii ale actelor si multe altele)Acum mai trebuie sa-mi primesc bani inapoi dupa ilegalitatea comisa (refinantare),iar cei care trebuie sa-mi inapoieze bani sint de fapt PRINCIPALI VINOVATI, asa zice instanta nu eu banca respectiva (camatari cu acte in regula)
@comerciat
Aveti cam multe nelamuriri... Totusi, ce v-a spus avocatul ? Cu tot respectul, nu-mi pot imagina ca n-ati fost asistat de un avocat.... Repet, nu vreau sa va supar, dar d-voastra nu stiti unde se termina o fraza... Daca depuneati acte (concluzii scrise, de pilda) la dosar, redactate asa cum scrieti aici, va dadea judele cu ele in cap. Si inca ceva : actul de justitie se infaptuieste (sau ar trebui!) dupa niste reguli. Va rog sa cititi cu atentie art.22 din Noul cod de procedura civila, asa poate veti intelege ca de regula judecatorul se pronunta doar asupra a ceea ce ati cerut. Daca n-ati cerut cheltuieli de judecata, n-ati primit. O alta regula va limiteaza drastic administrarea de noi probe/cereri in apel fata de fond. ii rog pe cei din domeniu sa explice domniile lor mai pe intelesul justitiabilului fara cunostinte de drept (procesual).
Asigurare
comerciantu
un contract in urma unui credit nevoi personale se incheie o asigurare in lipsa unui girant cu un comision 0,70 din suma totala clauzele incapacitate ... (vezi toată discuția)