avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 157 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... O fata schizofrenica abandonata de parinti
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

O fata schizofrenica abandonata de parinti

Bunaziua am o intrebare pt un cunascator avem o fata parasita de parinti in momentul de fata sta la cumnatamiu la tara am ajutato sa obtina pensie care e de 233lei parintii iei nu vrea sa mai auda de ia are 24 de ani si e cu prb mintale noi i-am
facut buletin la acea adresa de la tara intrebare ce putem face daca nu o mai putem tine fara o instanta judecatoreasca. va multumesc
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 13:58, 29 Decembrie 2013
Exista in tara centre medico-sociale pentru persoanele cu afectiuni psihice. Unul de acest gen este Centrul Medico-Social de Psihiatrie Nucet, Judetul Bihor....Trebuie cautate aceste centre medico-sociale din tara, date cateva telefoane, intrebat, poate se gaseste un loc si pentru ea undeva..... Din cate stiu eu, la Nucet, pentru pacientii care nu au venituri, plateste statul ceva (nu stiu exact cat), iar cei care au ceva venituri (ajutoare, pensii, etc) platesc cu acei bani. Trebuie facut ceva si pentru acest suflet.....
Din pacate İn Romania statul nu ajuta aceste persoane.
Apropo de Nucet, citti aici.
[ link extern ]

Si vedeti conditiile si modul cum este tratata o persoana cu dizabilitati. Va deveni agresiva daca va fi internata, va manca bataie de la alti bolnavi agresivi si ea va trebui sa se apere, dupa care va fi legata de pat si injectata cu tot felul de substante care in timp o vor face "leguma".

Mai ales ca in centre sau spitale de psihiatrie sunt internati si alcoolici la gramada cu totii.

Cel mai bine vorbiti cu primarul si cu preotul.
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
tarkan, utilizator
Nu avem de unde cunoaste ca va deveni agresiva daca va fi internata, ca va fi legata etc, sa nu exageram. Persoanele agresive sunt internate in camere separate de cei mai potoliti si sunt tinute sub cheie pana ii mai imbalnzesc nitel. Dozele de medicatie din spital sunt mai mari decat cele ambulatoriu, e firesc ca in spital sa fie mai moale.
Fara tratament medicamentos boala se agraveaza, apar crizele, nu se amelioreaza.

İmi cer scuze stimata doamna, dar intamplator sunt nevoita sa trec zilnic prin curtea unui mare spital de psihiatrie. Si mai am si o vecina care a fost internata acolo doar pentru o scurta amnezie. Nu va pot spune in ce conditii a stat, si cum a ajuns agresiva (din amnezica) si cu momente de "leguma" cand o reinterneaza, legata de pat si batuta de celalalte "colege de salon". Sunt saloane mari, de vreo 16 paturi, iar ele sunt nevoite sa doarma cate doua in pat, sau in cel mai rau caz, pe jos (pentru ca se interneaza persoana peste numarul prevazut de paturi).
Tot ce scrie in acel raport dat de mine, este aplicabil la toate institutiile de psihiatrie. Bolnavii sunt injectati si legati de pat numai ca angajatii sa doarma noaptea linistiti.
Faceti de curiozitate o vizita unui spital de psihiatrie si va veti ingrozi. Alcoolici impreuna cu depresivi, cu amnezici. Nu exista posibilitatea ca un singur amnezic sa aiba la dispoztie singur un salon intreg.
Vecina mea a fost externata cu traumatism cranio-cerebral de acolo, iar cand este vorba sa se reinterneze, deja devine agresiva si refuza internarea. Apoi o injecteaza si o leaga de pat in ambulanta. Ea stie ce o asteapta acolo, de aceea devine agresiva. Mai rau, este ca a inceput sa se automutileze numai cand aude de internare.
Deci, de la o simpla amnezie de doar trei zile, a ajuns la schizofrenie paranoida, prin conditiile in care a stat, prin vederea paduchilor, excrementelor cu care era manjita, prin batatile date de celalalte bolnave (desi exista camere de supraveghere si le facea semne sa intervina, nimeni nu a intervenit sa o apere), prin administrarea de haloperidol masiv plus plegomazin, prin legarea ei de pat pentru ca a incercat sa se apere de o agresiva.
Umbla bolnavii goi, murdari de excremente, te murdaresc si pe tine, sunt plini de paduchi, etc.
Nu v-as dori sa fiti nevoita sa treceti zilnic prin curtea acelui spital si sa ii vedeti cum cersesc cate un leu sau o tigara. Nu le dai, devin agresivi.
Asistenta sociala???? NU. Nu vede. Toti sunt bagati in aceeasi oala, considerati toti "nebuni".
Nu am facut vizite in spital din curiozitate, ci din alte motive asa ca stiu ce e. Stiu ca sunt cazuri cand se bat, stiu ca cersesc si ca nu sunt locuri, insa mai e pana la film de groaza.
Vecina nu a ajuns din nu stiu ce amnezie la schizofrenie si nu e vina spitalului pt asta, ce episoade a avut inainte a fost doar manifestare in debutul bolii.
Inchid subiectul ca oricum discutia nu foloseste utilizatorului.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. ... natasav natasav Am un baiat de 20 ani cu autism si nu mai pot gestiona situatia. Am facut cerere la DGASPS pentru institutionalizare de aproximativ 1 an cu toate actele ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi obligat un bolnav psihic sa ia tratamentul antella antella As vrea sa stiu cum se poate ca un bolnav psihic sa fie obligat legal sa-si ia tratamentul cu antipsihotice ? A fost internat la psihiatrie dar nu vrea sa-si ... (vezi toată discuția)
Buna seara. situatia mea e putin mai delicata dar sper ca cineva ... Tahan Tahan Buna seara. Situatia mea e putin mai delicata dar sper ca cineva sa ma poata indruma sau sa imi poata oferi cateva sfaturi in legatura cu situatia pe care o ... (vezi toată discuția)