avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 664 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA TVA la incasare
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

TVA la incasare

Daca societatea opteaza pentru iesirea din sistemul TVA la incasare :
1. se depune o notificare in ianuarie 2014, dupa ce aflam cifra de afaceri, ca sa stim daca ne incadram si se aplica cu intai a lunii urmatoare, adica de la 1 februarie 2014 ?
2. Cum ramane cu facturile a caror TVA nu s-a luat in calcul in 2013, nefiind incasate ?
Cel mai recent răspuns: madi60 , utilizator 18:22, 26 Decembrie 2013
Am facut o greseala, in sensul ca societatea raporteaza TVA la trimestru, deci, depunand notificarea in ianuarie 2014, va avea obligatia sa intocmeasca facturi fara a specifica "TVA la incasare" incapand cu 1 aprilie 2014 ?
de la 01.2014 TVA la incasre e optional
Multumesc pentru timpul acordat dar raspunsul este neconcludent

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ca pentru bilant semestrial cateldestept cateldestept Cum se determina CA pentru pragul de 220.000 lei (societati care nu depun bilant)? Este vorba de cifra de afaceri neta la 31.12.2014? (vezi toată discuția)
Greseala facturare tva la incasare WinstonSmith WinstonSmith Buna ziua, O societate activeaza din noiembrie 2013, a avut activitate comerciala (vanzare de echipamente industriale), a tinut contabilitatea normal si a ... (vezi toată discuția)
Nu mai vreau tva la incasare damariss damariss doresc sa ies din sistemul tva la incasare, ce document depun la fisc? multumesc pentru raspuns. (vezi toată discuția)