avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 432 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Învăţământ - probleme ... Examen de definitivat
Discuție deschisă în Învăţământ - probleme juridice conexe

Examen de definitivat

Bună seara!

Aş dori să ştiu dacă este legal ca Inspectoratul să respingă dosarul unui candidat pentru examenul de definitivat în învăţământul pre-universitar pe motiv că ,,studiile nu erau acreditate la data înscrierii'' şi pentru că aplicaţia de la Minister respinge formele de ID, în condiţiile în care profesorul este deja titular şi a susţinut cele două inspecţii la clasă anul trecut, neparticipând la examenul din iulie 2013 din motive medicale.
Având în vedere că sunt la a doua înscriere şi deja se împlinesc anul viitor cei 5 ani de la susţinerea şi promovarea examenelor de licenţă, respectiv titularizare, aş dori de asemenea să ştiu clar dacă mai am dreptul la o înscriere pentru def.
Timpul se scurge repede, iar eu trebuie să găsesc soluţii pentru a nu pierde tot ce am construit în toţi aceşti ani. Ce este de făcut? Vă rog mult să mă ajutaţi!
Vă mulţumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: elena138 , utilizator 18:14, 30 Decembrie 2013
Daca din metodologie rezulta ca este conditie ca facultatea si programul de studii sa fi fost acreditate la momentul inscrierii, atunci este legal. Imprejurarea ca dv, va aflati in al 5-lea an, nu este problema ISJ, puteati sa il sustineti de la 2 ani vechime.
Daca pe prioada celor 5 ani ati avut intreruperi (CIC, concediu de studii) termenul de 5 ani se calculeaza fara perioada de intrerupere. Sunt multe intrebari: ce facultate, ce promotie, cand v-ati titularizat?
Mulţumesc pentru răspuns! Nu mai are rost să vă dau detalii pentru că am înţeles cum stau lucrurile....
Ultima modificare: Duminică, 29 Decembrie 2013
Michelle87C, utilizator
Banuiam ca asa s-a intamplat. Calea de urmat este sa va angajati un avocat si sa promovati o actiune in instanta.
Mulţumesc pentru sfat! Un An Nou cu realizări şi multă sănătate! :flowersblue:
Asemenea si dv! :)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Respins la titularizare 2010 catalinpop catalinpop Buna ziua. Am absolvit Facultatea de istorie și patrimoniu, specializarea istorie-limba și literatura engleza din cadrul Universității Lucian ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, am și eu o întrebare. am absolvit facultatea in ... Magnus Carlsen Magnus Carlsen Bună ziua, am și eu o întrebare. Am absolvit facultatea in străinătate, Având și doctoratul , am susținut examenul de titularizare în 2011. Am ... (vezi toată discuția)
Proces cu isj-ul sau cu ministerul educaþiei? Mimi78cc Mimi78cc Bună ziua! Am o mare nelămurire în privinţa unui proces iniţiat în luna februarie a acestui an. ... (vezi toată discuția)