avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 611 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Pensie
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Pensie

Buna ziua.
O doamna in varsta de 54 de ani este pensionata medical.Pana la data pensionarii avea 33 de ani in campul muncii.Intrebarea mea este la ce varsta poate iesi la pensie anticipat?
Cel mai recent răspuns: Alexandrarares , utilizator 11:08, 28 Decembrie 2013
Doamna in cauza este deja pensionara de invaliditate si nu poate trece decat la pensia limita de varsta, atunci cand va avea varsta standard de pensionare.

Legea nr. 263/2010:
ART. 82
(1) La data îndeplinirii condiţiilor pentru acordarea pensiei pentru limită de vârstă, pensia de invaliditate devine pensie pentru limită de vârstă.
(2) În situaţia prevăzută la alin. (1) se acordă, din oficiu, cuantumul cel mai avantajos.
(3) Indemnizaţia pentru însoţitor prevăzută la art. 77 se menţine şi pe durata acordării pensiei pentru limită de vârstă.
Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand ma pot pensiona pentru limita de varsta? dorin60 dorin60 Sunt pensionat medical nerevizuibil,din IULIE 1998.Pe decizie am o vechime intregita la 23 ani.Adica: 13 ani,7luni,19zile GRUPA 1 si 2ani,8luni,9zile ... (vezi toată discuția)
Calculare vechime in munca pentru pensionare marusica marusica buna ziua ! stiti daca persoana care are virsta de pensionare si nu are vechime completa ,dar a fost pensionata pe caz de boala ,poate iesi la pensie la ... (vezi toată discuția)
Pensie ionelzan ionelzan am fost pensionar de invaliditate gr.II,din anul 2002, cf.deciziei am un stagiu de cotizare realizat de 37 ani si 7 luni, d.c. 10 ani in gr,II ,n.in 1949 luna ... (vezi toată discuția)