avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 184 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Infiintare poprire giranti
Discuție deschisă în Executare silită

Infiintare poprire giranti

buna ziua,
avem urmatoarea speta:
o angajata a facut un car si nu l-a mai platit. astfel am primit de la un Bej infiintare poprire pe salariu pentru aceasta dar si pentru cei 2 giranti.
1. infiintam poprirea si girantilor(angajatii nostrii) din moment ce oricum infiintam angajatei?
2. si daca da, este obligatoriu sa le poprim 1/3 din salariu sau daca girantul (angajatul nostru) ne da in scris sa ii oprim o suma mai mica(ce nu insumeaza 1/3 din salariu), putem poprim doar suma pe care o doreste el?
multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 10:20, 15 Octombrie 2015
Firma, in calitate de tert poprit, trebuie sa se conformeze adreselor de infiintare a popririi venita de la executorul judecatoresc. Deci poprirea trebuie infiintata pe salariul debitorului si girantilor. Salariul se popreste in limita a 1/3 potrivit Codului de procedura civila.
Girantii sunt executati silit in masura in care debitorul principal nu achita. De aceea, girantii au posibilitatea sa conteste executarea silita pornita impotriva lor prin formularea unei contestatii la executare in termen de 15 zile de cand au aflat de poprire.
Giranții, ca orice debitor executat silit au într=adevăr posibilitatea să cotestate, însă e musai să aibă și motive.

Cu siguranțî că pri contractul de garanție personală au renunțat la beneficiul de divizune și cel de discuțiune.

Garanții ar trebui să facă acțiune în regres împotriva debitoarei principale și să solicite ca aceasta să fie obligată să le restituie tot ce au plătit ei pentru ea. După ce obțin o hotărâre, o pot executa silit.


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amanare poprire calytul calytul Pot face o adresa la exectorul bancar prin care sa demonstrezez ca eu ca si girant am rate mai mari decat salariul, si sa nu-mi puna poprire pe salar.? Conform? (vezi toată discuția)
Recalculare poprire pensie Pătruțescu Î Dan Î.I Pătruțescu Î Dan Î.I Am fost girant in 2007 la un imprumutat la o banca , care a platit ratele 3 ani fara intirziere, iar in 2010 a intocmit un act de imprumut sub semnatura ... (vezi toată discuția)
Poprire giranti ContSters294253 ContSters294253 BUNHA ZIUA. ESTE POSIBIL CA O PERSOANA CARE ARE UN CREDIT , A PUTUT LUA CREDITUL RESPECTIV AVAND UN NUMAR DE 4 GIRANTI,DIN MOTIVE, NUMAI DE EL STIUTE, ... (vezi toată discuția)