Buna seara,
Apelez la ajutorul dvs pentru a ma indruma in legatura cu contestarea Procesului Verbal dat de Politia din jud. Buzau.
In data de 27.12.1013 am fost inregistrat si filmat de catre aparatul radar cu 151km/h in afara localitatii pe drumul national E85.
Cum sa intamplat.
In afara localitatii pe drumul national E85 o masina Dacia Logan de culoare alba, fara insemnale politiei ma inregistrat cu viteza de 151km/h. In prima locatilate am fost tras pe dreapta si instiintat ca am depasit viteza legala cu 51km/h. Politistul mi-a retinut carnetul de conducere pentru 90 de zile si am fost amendat cu 720lei. Procesul verbal am refuzat sa-l semnez.
La primirea procesului verbal prin posta am constat ca exista un martor care nu a fost de fata si a semnat acest proces verbal. Este corect acest lucru?
Nu stiu daca procesul verbal poate fi anulat, dar stiu ca aceste aparate radar au o eroare de 4% conform BIROUL ROMAN DE METROLOGIE. Credeti ca exista posibilitatea ca instanta se imi redea dreptul de a conduce si sa ramna doar amenda?
Conform Ordinului nr. 187 din 14 iulie 2009 emis de Biroul Roman de Metrologie Legala
Erori maxime tolerate pentru măsurarea vitezei:
a) pentru măsurarea vitezei, simulată în condiţii de laborator, eroarea maximă tolerată este de:
- ± 1 km/h pentru viteze până la 100 km/h;
- ± 1 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h;
b) pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează numai în regim staţionar, eroarea maximă tolerată este de:
- ±3 km/h pentru viteze până la 100 km/h;
- ± 3 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h;
c) pentru măsurarea vitezei, în condiţii normale de trafic, pentru cinemometrele care funcţionează atât în regim staţionar, cât şi în regim de deplasare, eroarea maximă tolerată este de:
- în regim staţionar, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic, eroarea maximă tolerată este cea prevăzută la lit. b);
- în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei proprii de deplasare a autovehiculului de patrulare, eroarea maximă tolerată este cea prevăzută la lit. b);
- în regim de deplasare, pentru măsurarea vitezei autovehiculelor aflate în trafic, eroarea maximă tolerată este de:
- ±4 km/h pentru viteze până la 100 km/h;
- ± 4 % din valoarea măsurată pentru viteze egale sau mai mari de 100 km/h."
5.2.1. In buletinele de verificare metrologica, eliberate in urma verificarilor initiale si a verificarilor periodice ale cinemometrelor montate pe masini, care functioneaza in regim stationar, sau atat in regim stationar cat si in regim de deplasare, trebuie sa se mentioneze marca si numarul de inmatriculare ale autovehiculului de patrulare pe care este amplasat cinemometrul, legalitatea cinemometrului fiind valabila numai pe autovehiculul pe care acesta era montat la momentul efectuarii verificarii metrologice.
In cazul dvs. eroarea de masurare a aparatului radar este de +/-3%. Exista posibilitatea ca aparatul radar sa fi masurat o valoare cu 3% mai mare decat cea reala. In acest caz viteza reala este mai mica de 150 km/h, ceea ce va incadreaza intr-o alta grupa de sanctiuni. Dreptul de a conduce autovehicule pe drumurile publice nu se mai suspenda.Platiti doar o amenda.
Eu sunt din Bucuresti iar instanta este la Ramnicu Sarat/Buzau. Daca contest PV aveti cunostita cu cat timp se amana suspendarea permisului. Va intreb deoarece in luna Iunie am nunta si am nevoie de permis.
Va multumesc.
Atunci faceti cerere ptr reducerea perioadei de suspendare la 30 de zile, promovati testul 13/15 si o sa fiti sigur ca la nunta veti avea permis. Altfel este posibil sa aveti permisul suspendat chiar in perioada nuntii.
Conform noului cod de procedura civila dupa ce depuneti plangerea la instanta, daca aceasta indeplineste toate conditiile este inaintata catre parata pentru a formula intampinare. Dupa ce se formuleaza intampinare si se trimite instantei de judecata, instanta comunica intampinarea catre dumneavoastra si va pune in vedere sa formulati raspuns la intampinare in termen de 10 zile de la comunicare. Aceasta faza scrisa ar trebui sa dureze aproximativ 60 de zile. In momentul in care judecatorul primeste raspunsul la intampinare sau daca nu a fost depus acest raspuns in termenul specificat, va fixa primul termen de judecata. Veti primi citatie cu termenul acordat care va fi peste inca o luna aproximativ (este doar o apreciere subiectiva, acest termen fiind putin mai scurt sau mult mai lung in functie de incarcarea cu dosare a instantelor) de la momentul terminarii fazei scrise. Ulterior acestui moment, daca ati propus prin plangerea initiala proba cu martor, iar la primul termen a fost incuviintata, se acorda un nou termen in vederea audierii. Cand veti termina dosarul in prima instanta, dupa comunicarea hotararii, partea nemultumita are dreptul sa formuleze apel in 30 de zile de la comunicare. Astfel ca, veti depasi cu siguranta luna iunie. Succes!
Va rog mult sa-mi spuneti cat dureaza contestarea procesului verbal, imi este frica ca daca, dureaza o luna +cele 3 suspendate voi ajunge in pragul nunti sa nu am permis. Daca ar tine procesul mai multe luni as putea sa-l contest PV.
Va rog un sfat, va multumesc.