avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Fondul pentru mediu
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Fondul pentru mediu

In situatia in care am importat bunuri ambalate am obigatia depunerii lunar la AFM a declaratiilor privind ambalajele?
Pentru a depune lunar aceste declaratii trebuie sa ma inregistrez la AFM ca si ,,contribuabil" sau trebuie sa depun pur si simplu aceste declaratii si sa platesc anual taxa de 2 lei /kg pentru diferenta dintre obiectivele minime de valorificare si cantitatea de ambalje efectiv valorificate?
Vreau un raspuns din partea lui Shanti. Multumesc .
Cel mai recent răspuns: Komkao Consulting , Consultant protectia mediului 15:17, 7 Ianuarie 2014
Da, aveti obligatia depunerii lunare a declaratiilor la AFM.
Tot legat de aceasta activitate mai aveti urmatoarele obligatii: sa depuneti la APM Declaratia anuala ambalaje producatori/importatori - raportare pe suport de hartie si electronic , sa anuntati in fiecare an AFM-ul daca doriti sa va indepliniti obligatiile de recuperare a ambalajelor prin mijloace proprii.
Nu este nevoie sa va inregistrati. Procedura este urmatoarea: descarcati aplicatia de pe site-ul AFM, completati datele din aplicatie, o listati si o trimiteti prin posta/curier cu confirmare de primire sau o depuneti personal la sediu. Anual platiti taxa. Asta este tot.
Care este procedura de anuntare a AFM-ului privind realizarea individuala a obiectivelor la care faceti mentiune? Facem o adresa la inceputul fiecarui an si anuntam AFM-ul de acest lucru sau exista o procedura specifica ?
Va multumesc .
Astept si eu un raspuns!
Pur si simplu se face o adresa care se trimite cu confirmare de primire la AFM

Operatorii economici care isi indeplinesc in mod individual obiectivele, in totalitate sau partial, ..., sunt obligati sa comunice aceasta Administratiei Fondului pentru Mediu, pana cel tarziu la data de 25 ianuarie a fiecarui an. - Ordinul 794/2012 Art. 3

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fondul de mediu - agentii economici care introduc pe piata nationala bunuri ambalate cecilia_zamfir cecilia_zamfir aproape toate bunurile , cu exceptia celor tranaportate vrac (cereale sau benzina si motorina) sunt ambulate. concret incazul unor importuri sporadice de ... (vezi toată discuția)
Autorizatii firma noua piese auto horneactiberiu horneactiberiu buna seara,am infiintat o societate import piese iveco cu amanuntul si engro,as dori sa stiu exact care sunt pasii care trebuiesc sa le fac in momentul in care ... (vezi toată discuția)
Deseuri agenti economici andreeadumitrascu24 andreeadumitrascu24 Buna ziua, O firma este inregistrata in Registrul Producatorilor si Importatorilor de EEE, si, in acest sens, transmite lunar Declaratia privind declararea ... (vezi toată discuția)