avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1081 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie sanctiune disciplinara
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie sanctiune disciplinara

Buna seara

As dori un raspuns la urmatoarea situatie:

Decizia de sanctionare pe care am primit-o si pe care vreau sa o contest, este emisa pe data de 24.12.2013 dupa care s-a intrat in libere pana pe data de 06.01.2014, aceasta fiindu-mi comunicata in data de 07.01.2014.
In aceasta conjunctura, se poate considera ca termenul legal de comunicare de 5 zile calendaristice de la data emiterii nu s-a respectat, sau se tine cont de faptul ca institutia nu a avut activitate in perioada respectiva?

Si o alta intrebare:
La cercetarea disciplinara care a avut loc, am explicat verbal cat se poate de detaliat faptele si am depus Nota Explicativa, concluzia finala atunci fiind, verbal spus, ca faptul incriminat era "un lucru minor care nici nu trebuia sa faca obiectul unei cercetari disciplinare", dar la final se pare ca nimic din apararea mea nu a fost luat in considerare, alegandu-ma cu sanctiunea. Eu pot solicita si angajatorul este obligat sa-mi puna la dispozitie Procesul Verbal in urma sedintei?
Va multumesc mult,
Ultima modificare: Miercuri, 8 Ianuarie 2014
Paradiso, utilizator
Cel mai recent răspuns: Paradiso , utilizator 17:26, 26 Ianuarie 2014
Va recomand sa aveti in vedere termenul limita pana la care puteti contesta in justitie decizia. Sesizarea adresata conducerii nu prelungeste acest termen.
Asa cum am mentionat anterior, ultima zi in care veti putea promova actiunea in instanta este data de 07.02.2014
Am retinut aceste aspecte si voi tine cont de termenul pentru contestarea in justitie, nu o sa astept raspunsul institutiei pana in ultima clipa.
Va multumesc mult
Puteti sa depuneti concomitent adresa catre angajator si actiunea in instanta.
As mai avea o intrebare, in decizia de sanctionare se mentioneaza ca aceasta poate fi contestata la Tribunal. Aflu acum ca de fapt ar trebui sa ma adresez la ITM, sa solicit o mediere si apoi contestatia la Tribunal. Cum este corect si legal si cum trebuie sa procedez, avand in vedere ca 7 februarie 2014 este data limita cand contestatia poate fi inregistrata?

Si o alta problema - ni s-a schimbat programul de lucru de la ora 14.30 la ora 23.00 - tura de dupa amiaza. Acea ora de la 22.00 - 23.00 este considerata ora de noapte? Cum de plateste?

Multumesc

Ultima modificare: Duminică, 26 Ianuarie 2014
Paradiso, utilizator

Alte discuții în legătură

Contestatie sanctiune maria_mirela maria_mirela Buna ziua, Am primit o penalizare de 100 lei, despre care am auzit din gura in gura , nu mi s-a inmanat nimic deocamdata (fapta comisa pe data de 2-10-2014 ... (vezi toată discuția)
Sanctiune fara decizie Semyaza Semyaza :((:((:((:((:((Buna ziua va rog ajutati-ma si pe mine in o problema:dupa multe tergiversari mi s-a inmanat fluturasul salarial pa luna iunie si am constata ca ... (vezi toată discuția)
Nulitatea unui avertisment scris znicolae9 znicolae9 Am fost sanctionat cu avertisment scris ptr o abatere disciplinara subiectiva. Avertismentul a primit nr de inregistrare, am semnat de primire, dar ... (vezi toată discuția)