avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... pensie anticipata
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

pensie anticipata

Buna ziua.In conditiile unui stagiu de cotizare de 31 ani ,fara intreruperi(conditii normale de munca),care este varsta la care se poate solicita pensionare anticipata?
Cel mai recent răspuns: nicolae_iuliana , utilizator 18:02, 28 Mai 2009
Daca ati fi citit bine Legea nr.19/2000, ati fi observat ca tatal dvs nu indeplineste in prezent o conditie de a beneficia de prevederile acestei legi si anume: nu are varsta standard de pensionare (are 58 de ani, iar varsta standard este de 63 de ani si 7 luni).

P.S.
Potrivit Regulamentului de postare pe forum, nu este dorita postarea mai multor mesaje consecutive in aceeasi discutie. Daca aveti mai multe lucruri de spus, puteti folosi functia de editare a mesajului anterior.
Buna ziua!

Sunt nascuta in martie 1955, am 29 de ani si 6 luni de cotizatie si 11 ani si 9 luni de grupa de munca II cu 70%. Din calculele facute pe site-ul Casei de Pensii Prahova reiese ca pot iesi cu pensie anticipata in luna Martie 2010.
Intrebarea mea este daca pot sa ies la pensie (anticipata sau partial anticipata) anul acesta.

Va multumesc anticipat!
1. Raspunsul de la Casa de Pensii Prahova este corect (cu mentiunea ca este vorba de pensie anticipata partiala si nu pensie anticipata).
2. Vedeti insa ca pentru pensia anticipata partiala mai aveti nevoie de 6 luni de cotizare (va trebuie 30 de ani).
3. Pentru ca ati lucrat in conditii deosebite de munca o perioada de 11 ani si 9 luni cu 70%, puteti iesi la pensie de limita de varsta in 2013, la varsta de 58 de ani si 6 luni (dar sa completati cele 6 luni lipsa.
4. Raspunsurile pentru dvs. le-am luat tot de pe site-ul www.pensiiprahova.ro.
Multumesc pentru raspuns, dar asta intelesesem si eu. Imi cer scuze daca nu m-am exprimat corespunzator in mesajul anterior.Doream sa aflu daca, dupa completarea celor 6 luni de cotizatie, cei 5 ani pentru pensionarea anticipata se cumuleaza cu acel 1 an si jumatate pentru grupa de munca (pensionarea la limita de varsta de 58 ani si jumatate - 5 ani pentru anticipata). Astfel as avea posibilitatea sa ies anul acesta la pensie nu in 2010.
1. Legea nu permite o cumulare a reducerilor. Toate la un loc nu pot depasi 5 ani.
2. Sa fiti atenta insa ca se schimba legea pensiilor pana la sfarsitul anului si sa nu avem surprize neplacute pentru noi.
Toate cele bune.

Alte discuții în legătură

La 58 de ani se poate iesi la pensie anticipat sforza sforza Tatal meu are 58 de ani si nu stie daca poate sa iasa la pensie anticipat si daca da ce acte ai trebuiesc. Are 37 de ani lucrati. (vezi toată discuția)
Am dreptul la pensie aticipata andreeanegurescu andreeanegurescu am 54ani si4luni si vechime 34ani-pot iesi la pensie -nu mai lucrez de 3luni-care este procedura de urmat-documente-si ce inseamna financiar pensie anticipata (vezi toată discuția)
Pensionare balintpetru balintpetru Buna ziua! Ma numesc Balint Petru si as dori si eu un raspuns cine ma poate ajuta.Am lucrat la mina 24 ani si 10 luni si in aprilie ... (vezi toată discuția)