avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 681 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Masuratori cadastrale
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Masuratori cadastrale

Buna seara,
Ma intereseaza cum se face o masuratoare corecta a amprentei la sol a unei case.
Se masoara pana la zidul casei sau amprenta cuprinde si soclul casei, care este cam de 3 cm.
Daca intrarea in casa este mai retrasa decat suprafata dreptunghiulara a unei case si are un postament care se afla sub un balcon de la etajul 1, acest postament intra in amprenta la sol?
Multumesc
Cel mai recent răspuns: serpisor83 , utilizator 05:12, 27 Ianuarie 2019
Amprenta la sol se considera la zidul casei.Daca zidul este termoizolat exterior, masuratoarea se face de la limita exterioara, la finisaj)
"Postamentul" de la intrare, daca este acoperit de balconul de la etaj, se include in amprenta casei(cf legii terasele acoperite se includ in suprafata construita a imobilului).
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
doina_manuela, utilizator
Multumesc pentru raspuns, dar nu am inteles raspunsul la prima intrebare.
Casa nu este termoizolata exterior, dar are un brau de 3 cm grosime si de 80 inaltime, ce provine din fundatie.
Care este legea care reglementeaza regimul teraselor despre care vorbiti?
Multumesc
LEGE nr.350 din 6 iulie 2001
privind amenajarea teritoriului şi urbanismul
Anexa 2
............
"Indici urbanistici “
- instrumente urbanistice specifice de lucru pentru controlul proiectarii si al dezvoltarii durabile a zonelor urbane, care se definesc si se calculeaza dupa cum urmeaza:
- coeficient de utilizare a terenului (CUT)
- raportul dintre suprafata construita desfasurata (suprafata desfasurata a tuturor planseelor) si suprafata parcelei. Nu se iau in calculul suprafetei construite desfasurate: suprafata subsolurilor cu inaltimea libera de pana la 1,80 m, suprafata subsolurilor cu destinatie stricta pentru gararea autovehiculelor, spatiile tehnice sau spatiile destinate protectiei civile, suprafata balcoanelor, logiilor, teraselor deschise si neacoperite, teraselor si copertinelor necirculabile, precum si a podurilor neamenajabile, aleile de acces pietonal/carosabil din incinta, scarile exterioare, trotuarele de protectie;
- procent de ocupare a terenului (POT) - raportul dintre suprafata construita (amprenta la sol a cladirii) si suprafata parcelei. Suprafata construita(amprenta) este suprafata construita la nivelul solului(nota bene:in practica se considera suprafata la nivelul parterului), cu exceptia teraselor descoperite ale parterului care depasesc planul fatadei, a platformelor, scarilor de acces.
Proiectia la sol a balcoanelor a caror cota de nivel este sub 3,00 m de la nivelul solului amenajat si a logiilor inchise ale etajelor se include in suprafata construita.
Ultima modificare: Luni, 13 Ianuarie 2014
doina_manuela, utilizator
multumesc

Am gasit pentru dv. o definitie:

Definitie Suprafata construita (Aria construita) a cladirilor:

Suprafata construita (Sc/Ac) reprezinta aria sectiunii orizontale a cladirii la cota +-0.000 a parterului, masurata pe conturul exterior al peretilor.
In aria construita nu intra:
- rezaliturile* cu aria mai mica de 0.4mp si nisele cu aria mai mare de 0.4mp
- treptele exterioare si terasele neacoperite
- ariile curtilor interioare, ale curţilor exterioare de lumină sau de acces (denumite in mod curent curti englezeşti) mai mari de 4m2

Pentru constructiile subterane si subsoluri aria construita se masoara la cota finita a pardoselii si se considera aria sectiunii orizontale cuprinsă in conturul exterior al peretilor inclusiv grosimea zidului de protectie a izolatiei.
In cazul constructiei amplasate pe teren in pantă, aria constructiei se calculeaza in plane orizotale in trepte, funcţie de teren si specificul constructiei.

In limbajul uzual pentru suprafata construita (Aria construita Ac) este folosita si denumirea de “suprafata construita la sol”(Scs) sau “amprenta la sol”.

*rezalit=Porțiune de zid ieșită/retrasa din linia fațadei și prezentând o anumită compoziție.

Alte discuții în legătură

Procent de ocupare al terenului Ovidiu Davidescu Ovidiu Davidescu Buna ziua, Spuneti-mi va rog daca proiectia unui balcon, realizat la peste 3 metri inaltime intra la POT\'ul imobilului sau nu?....Am o casa si doresc sa ... (vezi toată discuția)
Suprafata construita serpisor83 serpisor83 Buna ziua, daca fac o camera tehnica la parterul casei, cu acces din interior, practic ca orice alta camera a casei, pentru centrala, puffer, rack comunicatii, ... (vezi toată discuția)
Cpi pt mansarda pe 2 niveluri Inga2022 Inga2022 Buna ziua, Locuiesc intr-un bloc cu 4 etaje peste care s.a construit mansarda( 6 apartamente). Cum se calculeaza CPI cand e vorba de apartamente pe 2 nivele? ... (vezi toată discuția)