avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 719 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Angajat cu certificat de handicap (accentuat)
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Angajat cu certificat de handicap (accentuat)

Buna ziua,

Am primit de la un coleg un certificat de handicap accentuat. Pe certificat nu este percizat nimic cu privire la interdictia de a lucra full-time sau alte mentiuni.

Mentionez, conditiile de munca: munca de birou.

Ar fi necesar sa transmitem certificatul medicului de medicina muncii, in cazul in care ar trebui sa tinem cont de anumite recomandari?

Multumesc
Ultima modificare: Marți, 25 Ianuarie 2022
AndradaCristu, utilizator
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 15:56, 27 Ianuarie 2022
Examinarea medicala in vederea angajarii este obligatorie. In urma examinarii medicale, se emite de catre medicul specialist de medicina muncii, fisa de aptitudine a lucratorului.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-art.13 În vederea asigurării condiţiilor de securitate şi sănătate în muncă şi pentru prevenirea accidentelor de muncă şi a bolilor profesionale, angajatorii au următoarele obligaţii:
j) să angajeze numai persoane care, în urma examenului medical şi, după caz, a testării psihologice a aptitudinilor, corespund sarcinii de muncă pe care urmează să o execute şi să asigure controlul medical periodic şi, după caz, control psihologic periodic, ulterior angajării;
HG nr. 355/ 2007 cu modificarile si completarile ulterioare, privind supravegherea starii de sanatate a lucratorilor mentioneaza:
-art. 8 (1) Serviciile medicale profilactice prin care se asigură supravegherea sănătăţii lucrătorilor sunt: examenul medical la angajarea în muncă, de adaptare, periodic, la reluarea activităţii, supraveghere specială şi promovarea sănătăţii la locul de muncă.
-art. 9
(1) În sensul prezentei hotărâri, aptitudinea în muncă reprezintă capacitatea lucrătorului din punct de vedere medical de a desfăşura activitatea la locul de muncă în profesia/ funcţia pentru care se solicită examenul medical.
(2) Pentru stabilirea aptitudinii în muncă, medicul specialist de medicina muncii poate solicita şi alte investigaţii şi examene medicale de specialitate, suplimentare celor prevăzute la art. 8.
Recomandarea medicala primita trebuie confirmata de catre medicul specialist de medicina muncii.
Multumesc. Persoana este deja angajata, are si fisa de aptitudini in urma controlului medical periodic, insa, eliberata inainte de a primi certificatul de handicap.
Voiam sa ma asigur daca ar trebui ca medicul de medicina muncii sa primeasca o copie dupa certificatul de handicap si nu sa stabilim un control medical.
Am discutat, in cele din urma, cu dr. de medicina muncii si m-a rugat sa trimit o copie dupa certificat.
Multumesc
Medicul specialist de medicina muncii va trebui sa actualizeze fisa de aptitudine a lucratorului tinand cont de certificatul de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract medicina muncii roxannaboc roxannaboc buna ziua , este obligatoriu ca o firma sa incheie un contract cu un medic de medicina muncii? (vezi toată discuția)
Medicina muncii si aviz psihologic angajare leus leus La angajarea la o firma privata ,de paza, cine are obligativitatea sa efectueze medicina muncii si controlul psihologic la anjajare? Cine plateste aceste ... (vezi toată discuția)
Fisa de aptitudine Daliborka Daliborka Buna ziua fisa de aptitudine poate fi eliberata de medicina muncii si in ziua inceperii aactivitatii angajatului sau trebuie neaparat inainte? (vezi toată discuția)