avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare Enel - imobil nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare Enel - imobil nou

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, sunt precizate urmatoarele:
[...] De asemenea, vanzatorii,personal si prin mandatar, declara ca apartamentul ce formeaza obiectul prezentului contract este situat intr-un imobil nou, care este conectat la utilitati, inclusiv la energie electrica, dar nu s-au emis facturi pt apartament intrucat nu exista consum,urmand a se incheia contract pentru furnizarea utilitatilor, inclusiv a energiei electrice direct pe numele cumparatorului [...]

Acum, situatia reala este ca blocul este racordat la utilitati prin dispozitie de santier. As vrea sa stiu daca,dpdv legal, formularea este suficienta pt a obliga vanzatorul/dezvoltatorul sa rezolve situatia, astfel incat sa putem sa facem contracte individuale cu Enel.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: emciuc_alex , utilizator 15:32, 23 Iulie 2020
In completare la ce a spus Carturarul , daca dezvoltatorul a achitat tariful de racordare atunci ATR-ul se va emite din existent, adica fara nicio plata din partea dvs. Daca nu, atunci trebuie sa va asteptati la ce a spus colegul mai sus. Oricum mergeti la cel mai apropiat punct Enel si solicitati consultari de specialitate, Deasemenea puteti consulta si site-ul MyEnel.
. Succes! Sa ne spune-ti cum ati rezolvat problema.
Buna ziua.

In cazul in care apartamentele sunt vandute, dar inca nici nu este luata Autorizatia de Construire Bransament, deci Avizul Tehnic de Racordare este destul de departe, ce sfaturi imi puteti da?
Mentionez ca in acest moment platim o factura comuna (vine pe o persoana fizica - dezvoltator) pe care o impartim pe baza unor indecsi furnizati de contoarele individuale.
Dezvoltatorul a contractat o firma care se ocupa de aceste aspecte, dar impresia este ca nu face decat sa traga de timp, de aproximativ un an suntem in aceeasi situatie.
Asociatia de proprietari este constituita si pentru fiecare apartament exista obligatia contractuala de a livra apartamentele legate la utilitati si contorizate.

Va multumesc anticipat.
nu sunteti foarte precis, ordinea este urmatoarea- Cerere de racordare->Emitere ATR s.a.m.d. Aveti la dispozitie MyEnel, daca sunteti pe teritooriul Enel sau pe siteurile celorllalti distribuitori, CEZ, EON, Electrica pentru a va lamuri de pasii pe care ii aveti de urmat in vederea racordarii la retea..Daca dezvoltatorul a demarat procedurile de racordare atunci e bine!. De obicei dureaza foarte mult timp, citeva luni bune daca nu chiar un an, depinde mult de solutia de racordaree data prin ATR ! Sa inteleg ca platiti la dezvoltator pe baza inregistrarii ee pe contoare pasante! Deooarece asociatia dvs si apartamentele dvs nu sunt in evidenta furnizorului din zona prin contracte individuale de furnizare a ee, acesta nu va poate consilia. Va sugerez sa il notificati pe dezvoltator sa duca la indeplinire prevederile contraactuale stipulate in CV. Din bogata mea experienta in domeniu sa stiti ca nu este exclus sa mai platiti niste bani buni pe solutia de racordare si Dosarul installatiilor de utilizare, care se depune prin electrician autorizat ANRE, la distribuitor. Mai pe romaneste un asemenea electrician intocmeste un dosar al instalatiei de utilizare din ap. pe care o verifica si calibreaza in conformitate cu normativele in vigoare(I7/2011). Succes! Mai scrieti pe aici sa stim si noi cum ati rezolvat problema!
Ultima modificare: Marți, 27 Ianuarie 2015
gheo304, utilizator
Ce ati mai facut, fratilor? Tot la dezvoltator platiti? L-ati reclamat la ANRE? Presupun ca nu are licenta de distribuitor de energie electrica
Buna ziua, se pare ca sunt intr-o situatie similara, dar cu cateva particularitati.

Dezvoltatorul de unde am cumparat apartamentul nu a facut organizare de santier ci a mers pe acelasi contor pe care l-a preluat in momentul in care a cumparat curtea cu casa pe care a darmat-o pentru a construi blocul nou. Avem contoare pasante pentru fiecare apartament si astfel ne putem calcula plata facturilor, insa problema este ca suntem amanati de 1 an fara sa se intample nimic in sensul treceri pe contracte individuale cu ENEL-ul.

Sunt 7 apartamente care functioneaza cu un contor vechi de cine stie cand ce a fost aprobat pentru 6 KW.

As vrea sa stiu cum sau daca s-a rezolvat problema ce a fost postata initial pentru ca eu nu vad alta iesire decat instanta.

Din cate am inteles de la Enel, in culpa ar putea intra si notariatul care s-ar parea ca trebuia sa primeasca de la dezvoltator dovada contractului individual pentru fiecare apartament dezmembrat din cladire. Asta ar fi foarte interesant de aflat daca este adevarat pentru ca as avea o parghie foarte buna in cazul in care s-ar ajunge la un proces.

Totodata, suntem in imposibilitatea de a opri o eventuala decizie a dezvoltatorului de a rezilia contractul deoarece noi nu existam in fata Enel.

Multumesc mult pentru orice idee!



Alte discuții în legătură

Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Contor pasant Ruxandraa99 Ruxandraa99 Locuiesc de 2 luni într un bloc nou, iar conectarea la energie electrica se face printr un contur pasant, pe curentul de șantier al investitorului. Cei de la ... (vezi toată discuția)