avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Racordare Enel - imobil nou
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Racordare Enel - imobil nou

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu o situatie: la cumpararea unui apartament intr-un imobil nou, in contractul de vanzare - cumparare, autentificat la notar, sunt precizate urmatoarele:
[...] De asemenea, vanzatorii,personal si prin mandatar, declara ca apartamentul ce formeaza obiectul prezentului contract este situat intr-un imobil nou, care este conectat la utilitati, inclusiv la energie electrica, dar nu s-au emis facturi pt apartament intrucat nu exista consum,urmand a se incheia contract pentru furnizarea utilitatilor, inclusiv a energiei electrice direct pe numele cumparatorului [...]

Acum, situatia reala este ca blocul este racordat la utilitati prin dispozitie de santier. As vrea sa stiu daca,dpdv legal, formularea este suficienta pt a obliga vanzatorul/dezvoltatorul sa rezolve situatia, astfel incat sa putem sa facem contracte individuale cu Enel.

Multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: emciuc_alex , utilizator 15:32, 23 Iulie 2020
Eu ma chinui de 3 ani sa le inteleg sistemul, astfel incat sa pot avea pana la urma electricitate. In primul an am solicitat racordarea si am primit o solutie cu un stalp pe locul de parcare si in fata balconului si trebuia sa schimb eu un stalp de pe strada! In anul urmator nu am primit raspuns la cerere si am depus-o pe a 3-a, dupa 4 luni a venit raspunsul: bransare din post trafo aflat la 80 m cu traversarea aeriana a unui drum national!!! Credeti ca pot obtine aviz CNADNR!? Asa ca am facut o noua solicitare. Raspuns dupa doar 2 luni (pt ca am sunat direct la proiectantul Enel de pe zona aproape zilnic): acum zice ca sa ma bransez din postul trafo de peste drum cu subtraversare sosea nationala! Drept urmare a calculat un tarif de trei ori mai mare (6500 EUR)!!! De unde suma asta? Cred ca mai bine demolez cladirea! Pe strada la mine in fata terenului este u stalp de curent (cel pe care vroia sa il schimb eu), dar acolo se pare ca tine rezercva pentru altcineva. Pe zona mea este un singur proiectant al Enel care decide cam ce vrea el!
Salut, sunt intr-o situatie similara si nu stiu exact care ar fi demersurile pentru a incepe procesul de racordare individuala. Mi-ati putea spune va rog cum s-a rezolvat in cazul dvs?
Multumesc anticipat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract enel cls cls Buna ziua. Am cumparat anul trecut un apartament de la un dezvoltator care nu a depus nici un efort pentru a solicita incheierea contractelor individuale la ... (vezi toată discuția)
Preluare de contract de curent (contor care nu are sigiliu si este neconform) AlinaDana28 AlinaDana28 Buna ziua! Am cumparat un apartament cu 2 camere, intr-un bloc de 30 de apartamente, bloc care a functionat in trecut ca hotel. Avem mare problema cu ... (vezi toată discuția)
Contor pasant Ruxandraa99 Ruxandraa99 Locuiesc de 2 luni într un bloc nou, iar conectarea la energie electrica se face printr un contur pasant, pe curentul de șantier al investitorului. Cei de la ... (vezi toată discuția)