avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Unchi decedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Unchi decedat

Am un unchi care a decedat acum cateva zile. Suntem 5 nepoti si sora lui. Cine mosteneste averea? Sora decedatului primeste tot sau se imparte si nepotilor? Sora decedatului are 3 copii, ei mostenesc ceva? Ceilalti 2 nepoti vin din partea unui frate decedat, ei ce primesc? Ma puteti ajuta? Inca o intrebare. Taxa de succesiune cat costa?
PS: Nu are testament.
Cel mai recent răspuns: Rodica Ciobanu , Avocat 16:41, 12 Aprilie 2009
Deci, unchiul decedat a avut inca un frate, el a murit in urma cu cativa ani, acesta a lasat averea prin testament unui copil din partea sorei unchiului. Nepotul are vreun drept la mostenirea unchiului decedat? Nepotul fiind mostenitorul frateleui....


Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
ContSters51645, utilizator
Deja ne-ati cam invaluit cu atatia nepoti.
Sa o luam de la inceput. Unchiul decedat, de a carui mostenire vorbiti .....cati farti a avut, atat in viata, cat si decedati?
Eu am inteles ca o sora in viata si un frate predecedat (care are 2 copii). Au mai fost si altii?
Unchiul a avut 1 sora si 2 frati

Sora lui in viata are 3 copii.
Fratele 1 predecedat a lasat 2 copii.
Fratele 2 predecedat nu a avut copii, acesta a lasat averea prin testament unui copil din partea sorei...




Ultima modificare: Duminică, 12 Aprilie 2009
ContSters51645, utilizator
Ok....in acest caz....mostenitorii unchiului sunt sora in viata in procent de 50% si cei 2 copii ai fratelui predecedat cu 50% (adica 25% fiecare).
Nu are importanta ca fratele predecedat si fara descendenti a lasat averea sa prin testament unei persoane (nepot de la sora).....asta a fost in cazul respectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune dupa sora ? gigelas gigelas Au fost 3 frati.Fiecare cu casa lor. Unul a murit,iar averea a ramas mostenitorilor acestuia (a avut copii). Recent,a murit si sora,dar aceasta nu are ... (vezi toată discuția)
Succesiune IOANBIRLEA IOANBIRLEA Buna ziua, as dori sa pun o intrebare legata de o succesiune dupa o persoana decedata care are in viata urmatoarele rudenii: o sora, si nepoti din 2 ramuri ... (vezi toată discuția)
Succesiune /informatii bluesky1 bluesky1 este vorba despre o situatie mai complicata: fratele mamei a murit acum cativa ani, in urma lui a ramas sotia lui ( nu s -a facut succesiune dupa el), anul ... (vezi toată discuția)