avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1674 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Care este dreptul a 2 minore atunci cand tatal lor a ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Care este dreptul a 2 minore atunci cand tatal lor a murit intr-un incident in unul din Penitenciarele din Romania?

Buna ziua! As dorii sa-mi spune-ti va rog cum as putea obtine dreptul celor doua fetite minore intr-un proces care dureaza de 4 ani si nu s-a rezolvat nimic pana acum. Tatal celor doua fetite a fost arestat pentru o infractiune savarsita pe drumurile publice pentru ca nu detinea permis de conducere pedeapsa sa fiind de 1 an si 3 luni. Acolo in penitenciar a fost pus in camera cu alti 10 detinuti,toti fiind condamnati pentru savarsirea unor fapte deosebit de grave deoarece nici unul nu avea condamnare sub 10 ani. Desii am inteles ca fiecare detinut este repartizat in camera in functie de pedeapsa savarsita nu a foast asa cu toate ca sotul meu,tatal a celor doua fetite figura conform unui proces verbal atasat la dosarul care se afla pe rol in instanta ca cu 4 zile inainte de producerea incidentului a fost mutat din acea camera dar din pacate nu a fost asa. Incidentul a avut loc in data de 22.11.2009 zi in care au fost alegerile pentru presedinti iar sotul meu trebuia sa iasa la vot dar nu a mai apucat sa iasa deoarece a fost batut de catre un detinut din camera,asa sustin cei de la penitenciar dar adevarul doar D-zeu il stie si cei de acolo binenteles,numai ca ei nu se considera absolut deloc vinovati,desii instanta mi-a dat castig de cauza obligand astfel asa zisul inculpat in solidar cu ANP-ul la plata cheltuielilor de inmormantare,a daunelor morale cat si a unei pensii lunare pentru cele doua fetite minore. ANP-ul a facut apel mai departe spunand ca ei nu se constituie ca parte responsabila civilmente si ca cei de la penitenciar ar trebuii sa raspunda pentru cele intamplate. De aceea as dorii sa stiu ce demersuri ar trebui sa urmez pentru a castiga drepturile fetitelor mele pentru aceasta drama care le-a marcat pe viata ramanand fara tatal lor la niste varste foarte fragede de 5 si respectiv 1 an si 10 luni,atat aveau atunci cand s-a produs tragicul incident.Va dati seama ca fetita cea mica nici nu a apucat sa-si cunoasca bine tatal ca a si ramas fara el. Va multumesc,anticipat.
Cel mai recent răspuns: marystanga , utilizator 22:38, 8 Februarie 2014
Primul dosar care a fost trimis pe rol in instanta imediat dupa decesul sotului meu in care eu ma judecam doar cu asa zisul inculpat care de fapt nu el a fost vinovatul ci un alt detiunut s-a intors inapoi pentru ca se descoperise adevaratul vinovat astfel ca dosarul a fost trimis catre Parchetul de pe langa Tribunalul Brasov unde s-au luat alte declaratii in care ceilalti detinuti au fost nevoiti sa spuna care era defapt adevaratul vinovat astfel ca dupa toata ancheta facuta de catre Parchet a fost trimis adevaratul vinovat in judecata intr-un alt dosar la care sa atasat si celalalt in care toti au au depus marturii mincinoase cu privire la cel care l-a batut pe sotul meu. In acest dosar eu ca parte civila in acest proces atat in nume propriu cat si in numele celor doua minore am depus o plangere prin care am cerut introducerea ANP-ului in judecata pentru a raspunde ca parte civila. Totusi nu inteleg de ce cei de la ANP nu se constituie parte responsabila civilmente din moment ce incidentul a avut loc in timp ce sotul meu era inchis in Penitenciar?
Ultima modificare: Marți, 21 Ianuarie 2014
marystanga, utilizator
Pentru a va adresa la CEDO: Dupa epuizarea tuturor etapelor juridice de la noi, daca nu sunteti multumita aveti 6 (sase) luni (ATENTIE mare la termen) la dispozitie dupa ultima pronuntare. Nu va costa nimic si o puteti face dumneavoastra daca aveti minime cunostinte juridice. Poate 1-2 consultatii juridice cu un avocat. Intrati pe internet si cautati si cititi articolele referitoare la CEDO, ce acte se fac, unde se trimit, cum se trimit... Nu sunt prea greu de priceput. Unele din motive au fost expuse chiar in raspunsurile date pe forum. Va trebuie rabdare insa, multa rabdare. Cand fiul meu a implinit 8 ani in 2002 s-a produs un incident. In 2009 am terminat procesele in Romania si in 2010 am trimis actele la CEDO. De atunci inca astept un semn de viata.
Va multumesc foarte mult pentru sfatul dat domnule GermanAlex. Din cate am inteles si d-voastra sunte-ti intr-o problema asemanatoare insa stiu ca trebuie sa avem rabdare dar d-voastra credeti ca acolo la CEDO se vor rezolva problemele ne vor da castig de cauza?
In opinia mea ar fi bine sa va adresati cu o scrisoare si postului Antena3.Cred ca in felul acesta s-ar urgenta rezolvarea problemei dvs. Raspunderea pentru sanatatea si viata detinutilor revine in totalitate statului , prin institutia de detentie si forul superior, cu personalitate juridical, adica ANP. Adresa o trimiteti in atentia d-lui Gadea Mihai ....success!
Daca solutiile date de statul roman sunt gresite (si de multe ori sunt) probabil ca la CEDO solutia va fi invalidata si se vor da ceva despagubiri. In general acestea (despagubirile) nu sunt mari dar puteti relua tot procesul si cere rejudecarea conform hotarari luate de CEDO. Implicati-va si cititi cu atentie tot dosarul. Eu am gresit ca nu m-am implicat mai mult si am pierdut unele ocazii (specifice doar cazului meu) Daca un medic face o expertiza aberanta (sau care nu are de a face cu meseria lui - cum a fost cazul meu) aveti doar 6 luni sa cereti sanctionarea lui pe cale disciplinara la Colegiul Medicilor. Si pot fi multe alte lucruri specifice cazului dumneavoastra.

Alte discuții în legătură

Noul cod penal 2014 marystanga marystanga Buna ziua as dori sa apelez din nou la sfaturile d-voastra si anume sa-mi spuneti daca noul cod penal ma v-a afecta in procesul care este pe rol in instanta? ... (vezi toată discuția)
Omor calificat marystanga marystanga Buna seara. In anul 2008 in luna octombrie tatal a doua fetite minore in varsta de 29 de ani a fost arestat deoarece a fost prin fara carnet la volanul unei ... (vezi toată discuția)
Recurs in casatie - exista sanse sa fie admis? marystanga marystanga Buna ziua as dori din nou sa va intreb ceva lagat de un dosar penal. Pentru inceput sa va spun despre ce este vorba si anume acum 5 ani sotul meu a fost prins ... (vezi toată discuția)