avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 522 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale impozit forfetar pentru societati declarate fara ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

impozit forfetar pentru societati declarate fara activitate

se aplica vreun impozit firmelor fara activitate?
multumesc
Cel mai recent răspuns: Marian Turtoi , Consultant managementul calitatii 10:57, 27 Iunie 2009
E chiar foarte clar, din pacate, au mers pe "in general" si ne mai si spune cineva in direct la tv ca din 600.000 de firme doar 20.000 au avut profit in 2008.Chiar asa sa fie?:hm:
Pe langa faptul ca aceasta ordonanta e absurda si scoate de pe piata toate firmele mici, in care lucreaza, in general, membrii unei familii – platindu-si salarii si cotizand la stat, avand veni/profit mic si cotizand la stat – am constatat ca toti vorbitorii "bastepti” de la TV cand se refera la "mediul de afaceri” par a se referi numai la acei "patroni” care figureaza in top 300... Deci, toti ceilalti vax – nu fac parte din mediul de afaceri si, de aceea, pogea si ai lui au gasit de cuviinta sa ii faca pe toti acestia someri.
Da, probabil ca au avut profit numai 20.000 firme, dar pogea uita ca sunt alte zeci de mii care platesc impozit pe venit (numai asa se explica ingineria lui).
Daca acum au putin bani la buget am convingerea ca vor primi si mai putini decat au primit pana acum... si faptul m-ar bucura dar nu ma bucur pt ca prea multi oameni vor fi nevoiti sa renunte la vise...

O alta idee de a shunta ordonanta: nu platesc deloc, cheltuiesc pt... rechizite banii din casierie si sa vad ce vor executa silit daca nu le platesc (pt ca nu vor avea ce!) – ca tot au un proiect privind insolventa p.j si p.f.

Fara legatura: abia astept ca profesorii sa intre in greva, ca revolutionarii sa marsaluiasca pt demiterea nu-stiu-carui-secretar de stat cu dosar penal pe rol, muncitorii de la metrou sa intre in greva si cei de la CFR...
Imi doresc ca romanii sa nu isi petreaca vacantele pe teritoriul RO si altele asemenea... :strong:
Pacat ca romanii nu sunt solidari – in alte state au fost greve generale la nivel de tzara (aproape) cand nici magazinele nu erau deschise, nici autobuzele nu circulau, nici taximetrele si nici avioanele nu zburau – doar oamenii marsaluiau si cereau ce li se cuvenea (s-a intamplat in Italia si s-a intamplat in Spania, acum 2 sau 3 ani)...
B-)Nu cred ca se poate impozita o firma, daca este declarata fara activitate de la infintare sau pe 2008,intrucat nu are venit.Interpretare ca venitul e 0 si deci se impoziteaza,e fals.Astfel "AI FIRMA,CU VENIT DIN ACTIVITATE=ZERO" este diferit de "AI FIRMA,FARA ACTIVITATE,CU VENIT=ZERO"(este un pleonasm,nu poti avea venit fara activitate in orice scenariu ai alege, dar poti avea activitate cu venit zero:exemplu: ai stat bolnav in spital,forta majora,etc).Daca s-ar proceda astfel,sa impozitezi firmele care nu au activitate pe 2008 sau de la infintare,atunci automat ele trec in faliment intrucat nu exista numerar in casa=>stare de insolventa=>declararea falimentului in vederea recuperarii creantelor de catre stat?Si cum asta se realizeaza printr-o procedura greioaie,nu vad baza legala sa se ajunga acolo.Oricum,acum am venit de la ONRC-MB,este o degringolada acolo,pe la ghiseele cu SRL-isti BATE VANTU,pentru cei care doresc suspendarea activitatii angajatii de la Informare Initiala habar nu au ce sa-ti spuna:se plateste sau nu.FITI VESELI MAINE S-AR PUTEA SA FIE SI MAI RAU!!=D>
Cifra de afaceri ce se stabileste la sfarsitul anului este un indice in functie de care te incadreaza Finantele intr-un anumit loc din grila , dar impozitul propriuzis se stabileste si se plateste lunar in baza declaratilor depuse .
In cazul in care se suspenda activitatea unitatii hotararea adunarii generale, inregistrata la Registrul Comertului se depune la Finate , care iti schimba regimul de declarare si cel de impozitare, in sensul scutirii pe aceasta perioada de la plata impozitului , urmare a faptului ca nu obtii venituri.
Alminteri ar trebui sa plateasca asociatii dini bani proprii, in sensul creditarii unitatii pt. a platii impozitul, care in fond este o obligatie a unitatii.
Consider de asemenea ca nu se aplica in cazul microintreprinderilor, platitoare de impozit pe venit in cuantum de 3%
dcozma a scris:

Cifra de afaceri ce se stabileste la sfarsitul anului este un indice in functie de care te incadreaza Finantele intr-un anumit loc din grila...

"Locul in grila" este stabilit de valoarea veniturilor totale si nu de valoarea cifrei de afaceri. In ceea ce priveste expresia "venituri 0", ordonanta prevede ca firmele ale caror venituri totale inregistrate la 31.12.2008 se incadreaza in intervalul 0(zero) lei - 52.000 lei, vor plati un impozit minim in valoare de 2.200 lei anual.

Alte discuții în legătură

Impozit venit & profit - modificarile ContSters60781 ContSters60781 2 intrebari as avea in legatura cu ultimele schimbari; nu sunt sigura ca am inteles bine. E vorba de 2 legi diferite, nu ? Eu am doua situatii: 1. In cazul ... (vezi toată discuția)
Impozit forfetar pentru firme ce nu au avut cifra de afaceri bogymania bogymania Vreau sa ridic o problema care nu stiu daca a mai fost abordata. Mi-am infiintat un S.R.L. anul trecut, mai exact pe data de 5 decembrie 2008 este ... (vezi toată discuția)
Plata impozitului forfetar viogeo viogeo Pentru un SRL cu asociat unic pentru care s-a depus cererea de suspendare a activitatii la data de 05.05.2009 la ONRC, si s-a obtinut regim derogatoriu de la ... (vezi toată discuția)