avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 343 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Amenda RATB luata degeaba. Cum sa procedez?
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Amenda RATB luata degeaba. Cum sa procedez?

Am si eu o problema destul de serioasa si trista cu RATB-ul, nu stiu cum sa adaug ceva, chiar acum am sosit acasa si am cautat pe net, astfel incat, cu scuzele de rigoare, voi posta aici in speranta ca-mi va da cineva o sugestie sau un sfat. Deci:

Duminica 19.1.2014 pe la ora 13 am luat trolebuzul 69 dorind sa merg 2 statii. La urcarea pe usa din spate, am pus cardul la aparatul de validat, a piuit scurt si am crezut ca-i totul in regula. Lucrul asta l-au vazut si cateva persoane din jurul meu. Pana la statia urmatoare, Foisor, nu au urcat controlorii, ei stateau pe scaune si pandeau. Sunt sigur ca m-au vazut si pe mine validand.
Odata plecat trolebuzul de la Foisor, au inceput controlul dar eu eram linistit, stiam ca am validat. Ajunsi la mine, mi-au spus ca n-am validat si la le platesc pe loc 30-50 lei sau sa platesc mult mai mult daca nu le dau banii pe loc. Am obiectat, mi-au luat apararea si calatorii, m-au retinut in vehicol inca o statie, m-au dat jos, m-au jignit, m-au bruscat si mi-au luat datele din buletin.
Luni 20.1.2014 am mers la un sediu de-al lor pe str. Serban Voda 164, am scris o contestatie si intelegand ca ei au tot istoricul unui card, am cerut sa vad si eu istoricul cardului meu si... surpriza ! Dupa validarea "nereusita" de vreo 2 sau 3 ori pe linia lui 69, mai aparea alta calatorie pe linia lui 16, eu neavand nici o treba cu 16!, pentru ca imediat dupa incident am fost la sectia 8 politie sa reclam.
Mai apareu cateva clalatorii depre care nu-mi amintesc, parca vreo 3 pe linia 66, eu mergand o singura data cu 66 in ultimele luni si inca o calatorie pe data de duminica 22.12.2013 pe linia 311, data la care n-am avut nici o legatura cu RATB-ul! Asta o stiu sigur pentru ca am fost la cimitir la ai mei cu un microbuz. Pur si simplu, cu lista aia am fost facut mincinos pe fata si trimis la plimbare.
V-as fi recunoscator daca mi-ati spune ce ar trebui sa fac? Eu nu am inca nici o instiintare oficiala si scrisa de la RATB ca am fost amendat, am fost informat doar verbal, deci nu prea stiu cum as putea sa contest in instanta ceva pentru care nu am nici o hartie scrisa?
Multe multumiri, numai bine si sa va pazeasca Dumnezeu de contactul cu personalul RATB.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:04, 22 Ianuarie 2014
Asteptati comunicarea eventualului PV contraventie,dupa care in termen de 15 zile de la comunicare formulati plangere contraventionala la judecatoria responsabila locatiei unde a fost constata si consemnata contraventia
Ar fi fost bine sa rugati si persoanele prezente sa luati datele de identificare,eventual telefon,astfel incat in instanta sa solicitati proba cu martori
Va multumesc frumos. Din pacate nu am cerut nici o informatie de la martori ( telefon, adresa ), eram prea socat si revoltat pentru ca ma stiam nevinovat. N-am mai avut de-aface cu amenzi sau alte penalizari in toata viata mea, deci nici cu justitia. Poate asta ar fi singura mea sansa sa-mi dovedesc nevinovatia, desi nu sunt prea convins ca ma va crede cineva... Oricum, multumesc mult.
Daca imi poate sugera cineva ce a trecut prin asemenea situatii cum a procedat si ce sanse am?
Nu este de preferat sa cedati atat de usor,deoarece acesta este unul dintre elementele pe care mizeaza reprezentantii unitatii de transport in comun

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie amenda ratb klement klement Caut un sfat avizat In urma primiri unei contraventii pentru circulare pe RATB fara card validat mi s-a intocmit un proces verbal complet, ( agent ... (vezi toată discuția)
Amenda ratb m2diana1 m2diana1 Buna ziua. Ieri am primit o amenda pe linia 336 pentru ca aparatul arata card nevalidat, desi eu am validat cardul si mi s-au retras bani de pe card. I-am ... (vezi toată discuția)
Contestatie ratb BiancaDeliu BiancaDeliu Buna seara Pot sa ma declar aceea persoana care mereu a mers corect pe ratb, am avut mereu abonament, fiind si studenta mi se deconteaza, nu am avut ... (vezi toată discuția)