avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Daune rutiere constatate dupa doua luni, e posibil?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Daune rutiere constatate dupa doua luni, e posibil?

In data de 22.01.2014 am primit prin posta o recomandata de la Inspecoratul de Politie Judetean in care era o adresa intocmita in 30.12.2014 prin care mi se cere sa precizez cine a condus masina mea, se precizeaza marca si nr. de inmatriculare, in data de, atentie, 18.11.2013 ora 20 intrucat conducatorul a fost implicat intr-un eveniment rutier soldat cu pagube materiale. Din cate imi aduc aminte de acum aproape doua luni, am fost in oras la cumparaturi, nu mai stiu pe la cat m-am intors dar nimeni nu m-a instiintat si nici eu nu-mi amintesc sa fi produs pagube iar masina mea nu are nici o urma de zgarietura sau ceva. Ce e de facut?:(:(
Va rog, daca poate sa ma ajute cineva cu un sfat! Amai patit cineva asa ceva ?
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 22:34, 22 Ianuarie 2014
Probabil ca au mai patit. Se mai intampla si erori.
Mergeti la inspectorat si vedeti despre ce este vorba. Mai mult de atat ... vedeti acolo.

Poate la cumparaturi (si nu va aduceti aminte) ati atins cu bara vreo masina in parcare si ati plecat fara sa va dati seama si cineva v-a luat numarul. Speculatii se pot face fara numar, cel mai bine vedeti despre ce este vorba.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
trandafir2, moderator
In adresa trebuia specificata ora si adresa exacta a locului care face subiectul intrebarii.Un raspuns abia atunci puteti sa-l formulati, respectiv daca era parcata/garaj, in ce locatie/ruta, etc. avand pregatite si dovezi/martori in sustinere.Sarcina dovedirii unei culpe (fotografii, marturii,etc.) este a organului de cercetare, pe care le puteti combate cu ale dv.
Atentie la o eventuala posibila filmare, in care masina este inregistrata producand din culpa, un accident printr-o manevra gresita, fara a fi avut coliziune cu victima ;)
Pentru acest caz pregatiti si polita RCA!!:rtfm:
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator
E normal sa-mi ceara sa precizez cine a condus masina atunci cand a fost produs evenimentul rutier cu pagube materiale dar fara sa anexeze niste acte doveditoare referitoare la locul evenimentului si pagube?
Este o procedura prealabila in cazul existentei filmului politiei rutiere sau unei camere de supraveghere, in care se disting datele de identificare ale masinii dar nu se distinge soferul.Solicitarea este facuta pentru a elimina situatiile speciale (furt masina, conducere fara acceptul/stiinta proprietarului,tc) in care nu proprietarul este faptuitorul.
Detaliile vor fi obligatorii in momentul in care proprietarul/vinovatul primeste citatia de prezentare la proces.
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
nucu$, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident auto robert9999 robert9999 Buna ziua. Am facut un accident auto, asigurarea o am valabila. Au fost 2 autovehicule, una avariata mai usor, una mai tare. Proprietarul uneia dintre ele a ... (vezi toată discuția)
Adresa accident rutier cu pagube materiale stefan88b stefan88b Buna ziua, Astazi am primit prin posta o adresa din partea Politiei Rutiere prin care mi se solicita sa comunic identiatea persoanei care a condus ... (vezi toată discuția)
Depasire si neacordare prioritate pe trecere de pietoni SchollerG SchollerG Buna ziua, Am primit citatie sa ma prezint la politia rutiera, pentru Depasire si neacordare prioritate pe trecere de pietoni. Un cetatean a facut planere ... (vezi toată discuția)