avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 514 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Securitate şi Sănătate în ... Pot tine butelii de gaz langa butelii oxigen ? - ...
Discuție deschisă în Securitate şi Sănătate în Muncă (fost Protecţia Muncii)

Pot tine butelii de gaz langa butelii oxigen ? - Depozitare butelii de gaze sub presiune.

Buna seara, pot tine in acelasi tarc cu un perete din tabla despartitor sau fara perete si butelii gaz si butelii oxigen? activitatea este desfasurata in zona industrala.Tb sa obtin avize, autorizari de la( de la ISU,PSI) altcineva pt detinerea acestor butelii in incinta?Buteliile sunt utilizate pt debitare metale.
Zona tb evidentiata prin ceva?
Exista legislatie care explica procesul folosirii acestora in domeniul debitarii metalelor sau alte informatii importante?
Multumesc anticipat.
Marian.
Cel mai recent răspuns: POPA GHEORGHE , Specialist in domeniul Securitatii si Sanatatii in Munca 17:51, 23 Ianuarie 2014
Trebuie sa studiati legislatia specifica:
-Legea ssm nr.319/ 2006 art.11-13 (in special punctele referitoare la evaluare riscuri, obtinere autorizatie de funtionare de la ITM, PSI-SU, mediu, etc., stabilire zone de risc ridicat si specific, intocmire instructiuni proprii de lucru, instructiuni proprii ssm, etc.),
-Prescriptii tehnice ISCIR PT C5-2003 Butelii de gaze sub presiune.
-Ordin MEC nr. 1610/ 28.03.2007 Regulament pentru depozitare butelii de transport gaze comprimate, lichefiate sau dizolvate sub presiune, exceptie GPL.
-HG nr. 1739/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare - Categorii de ctii. si amenajeri care se supun avizarii si/ sau autorizarii privind securitatea la incendiu.
-Legea nr. 307/ 212.07.2006 privind apararea impotriva incendiilor.
Gasiti pe internet toata legislatia.
Cel mai sigur este sa contactati o firma autorizata ca serviciu extern de prevenire si protectie in domeniul ssm, respectiv o firma autorizata in domeniul psi.
Pentru procurare de instructiuni ssm si instructiuni de lucru cautati pe internet firme care comercializeaza astfel de materiale.
Un raspuns scurt: buteliile de oxigen si buteliile de acetilena se depoziteaza in rasteluri separate, asigurate separat impotriva deplasarii, in spatii/ constructii separate, protejate contra incendiilor si exploziilor, zone identificate ca zone cu risc ridicat si specific, atentionate si avertizate corespunzator.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ssm si psi ALEXANDRU - ADRIAN MIU ALEXANDRU - ADRIAN MIU Va rog sa ma ajutati elaborarea unui Regulament SSM si PSI pe scoala Va multumesc (vezi toată discuția)
Ce obligatii are o microintreprindere fara angajati referitor la psi si protectia muncii? music71 music71 Buna ziua, am o microintreprindere fara angajati (eu comand, eu execut), si lucrez cu lemn (atelier de decorat diferite piese din lemn) intr-o hala inchiriata. ... (vezi toată discuția)
Ssm , psi , economist pap pap Ma puteti ajuta va rog si pe mine , am facut cele doua cursuri ssm si psi acum eu sunt incadrata ca si economist si in fisa postului am si atributii de ssm si ... (vezi toată discuția)