avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 380 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Conditii de munca deosebite si normale
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Conditii de munca deosebite si normale

Intr-o luna este permisa acordarea celor doua tipuri de conditii de munca...mai exact 50% conditii deosebite (10 zile) respectiv 50 % conditii normale (10 zile) ?
Daca raspunsul este pozitiv, va rog sa-mi oferiti si temeiul legal.
Multumesc!
Ultima modificare: Miercuri, 22 Ianuarie 2014
andad, utilizator
Cel mai recent răspuns: andad , utilizator 08:18, 23 Ianuarie 2014
1. Condiţiile de muncă în care se desfăşoară activitatea asiguraţilor pot fi normale, deosebite şi speciale .

2. Locurile de munca in conditii deosebite sunt locurile de munca unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la conditiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toata durata timpului normal de munca, poate conduce in timp la imbolnaviri profesionale, la comportamente riscante in activitate, cu consecinte asupra securitatii si sanatatii in munca a asiguratilor (art.3 lit.g din Legea nr.263/2010).

3. In speta, exista posibilitatea ca un angajat sa-si desfasoare activitatea atat in cnditii deosebite , cat si normale de munca.
multumesc frumos!
v-ati referit desigur, la nivel de luna, asa cum am scris mai sus...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care categorii de salariați ? Cleoscan Cleoscan Care sunt cei care se vor pensiona mai devreme, la ce spun ei condiții deosebite de muncă ? (vezi toată discuția)
Pensionare dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Referitor la faptul ca Legea pensiilor 263 , a fost modificata in 2014 , as dori sa-mi raspundeti la problema pe care eu o sa vo expun. - Am ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare carmen bodeanu carmen bodeanu ce inseamna grupa II si III de munca si cu cit reduc virsta de pensionare/ (vezi toată discuția)