avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 689 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Care categorii de salariați ?
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Care categorii de salariați ?

Care sunt cei care se vor pensiona mai devreme, la ce spun ei condiții deosebite de muncă ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 06:38, 18 Noiembrie 2019
Persoanele care au realizat stagiul complet de cotizare au dreptul la pensie pentru limită de vârstă, cu reducerea vârstelor standard de pensionare în situația in care au realizat stagii de cotizare în condiții deosebite de muncă, respectiv condiții speciale de munca.

locuri de muncă în condiții deosebite - locurile de muncă unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condițiile specifice unor categorii de servicii publice, pe toată durata timpului normal de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecințe asupra securității și sănătății în muncă a asiguraților;

locuri de muncă în condiții speciale
- locurile de muncă unde gradul de expunere la factorii de risc profesional sau la condițiile specifice unor categorii de servicii publice, pe durata a cel puțin 50% din timpul normal de muncă, poate conduce în timp la îmbolnăviri profesionale, la comportamente riscante în activitate, cu consecințe grave asupra securității și sănătății în muncă a asiguraților.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare dodorel62 dodorel62 Buna ziua . Referitor la faptul ca Legea pensiilor 263 , a fost modificata in 2014 , as dori sa-mi raspundeti la problema pe care eu o sa vo expun. - Am ... (vezi toată discuția)
Reducerea varstei standard de pensionare carmen bodeanu carmen bodeanu ce inseamna grupa II si III de munca si cu cit reduc virsta de pensionare/ (vezi toată discuția)
Conditii de munca deosebite si normale andad andad Intr-o luna este permisa acordarea celor doua tipuri de conditii de munca...mai exact 50% conditii deosebite (10 zile) respectiv 50 % conditii normale (10 ... (vezi toată discuția)