avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 183 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Relatia cu autoritatile Recuperare daune accident in Italia, polita asigurare ...
Discuție deschisă în Relatia cu autoritatile

Recuperare daune accident in Italia, polita asigurare RCA din Ro

Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean
Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ro.am o saptamana de cind firma de asigurări a vinovatului ma trimite sa depun cerere daune la oficiul central MILANO de daune,care este notat in cartea mea verde pe verso.
Oficiul de daune de la MILANO,afirma ca dosarul de daune,trebuie sa-l pornească firma mea de asigurări din ro.iar firma de asigurări din ro.imi zice ca fiind asiguratcu poliţa RCA si nu cu CASCO ,,ei nu pot porni un dosar de daune.
Firma de asigurări a vinovatului,italiana, susţine ca ei accepta dosar de recuperare a daunelor doar trimis de firma ro.la care sunt asigurat ,cum pot proceda in acest caz?????????????..........
Care este timpul maxim prevazut de lege pt.a deschide dosar de daune in cazul unui accident soldat cu daune doar materiale,având completat formularul de intelegere amiabilă ??
nykaelx a scris:

Care este timpul maxim prevazut de lege pt.a deschide dosar de daune in cazul unui accident soldat cu daune doar materiale,având completat formularul de intelegere amiabilă ??

Nu uitati ca litigiul se desfasoara pe un teritoriu strain, conform uzantelor locale.E drept ca normele generale europene se respecta, insa au o aplicare locala si in acest scop v-am sfatuit sa solicitati sprijinul corespondentului INA in Romania si al BAAR IT.

Formulati o adresa de informare cate BAAR, pentru a va transmite datele de identificare ale corespondentului roman pentru firma din Italia, relatand problema dvs, pe scurt. Ei va vor raspunde destul de repede, si mai apoi, cu raspunsul de la BAAR, va adresati acelui corespondent, pentru intocmirea actelor. In cazul in care sunteti plecat legal in Italia, nu vad nici un impediment de a va adresa direct asiguratorului RCA italian, explicandu-i acest fapt ( sederea dvs. acolo).
Am luat legatura cu firma de asigurare de aici,in teorie au deschis un dosar de daune,urmeaza sa vina de la ei un agent constatator.Am luat legatura cu acest agent,dar el declară ca va întocmi dosarul,dupa care va mai dura pina vor fi aprobati banii pt.reparatii,si ca parerea lui,nu e garantat ca banii vor fi aprobati.Parerea dumneavoastră,a celor care sunteti in acest domeniu specializati,avocaţi s.m.d.care este..?VA MULŢUMESC ANTICIPAT TUTUROR,INCLUSIV OPERATORILOR.
Accidentul avand loc in Italia legislatia care se va aplica este cea italiana. Existand totusi niste reglementari europene in ce priveste aceasta legislatie , nu ar trebui sa existe diferente majore .
Dvs asteptati sa vina agentul asiguratorului si sa efectueze constatarea in urma careia este obligat sa va inmaneze si dvs o nota cu avariile constatate si cu solutie tehnice recomandate. Daca nu exista obiectiuni va duceti cu acel act la un service si reparati masina pe banii dvs . Ulterior depuneti la asiguratorul respectiv actele ce dovedesc reparatia , valoarea ei si dovada platii insotite de o cerere de despagubire.
In mod normal asiguratorul ar trebui sa faca deconatrea daca nu exista si alte aspecte neclare la dosar sau documente lipsa.
Daca nu doriti sa va implicati financiar este posibil sa fiti la mana asiguratorului si sa acceptati conditiile impuse de acesta.

Alte discuții în legătură

Mesaj dublat. nykaelx nykaelx Am fost accidentat in Italia,accident cu daune doar materiale,de catre un cetatean Italian,am completat formularul de constatare amiabilă,eu având RCA ... (vezi toată discuția)
Despagubiri victima accident rutier elijah_lg elijah_lg Am fost victima unui accident rutier in care vinovatul avea polita de asigurare expirata, avand si numere de Italia, si o alcolemie de 2,4 daca imi aduc aminte ... (vezi toată discuția)
Probleme cu asigurarea in italia costy_0904 costy_0904 sal sunt nou pe acest forum si am mare nevoie de un sfat din partea celor care ma pot ajuta.Cu doua luni in urma am facut un accident in italia (masina mea ... (vezi toată discuția)