avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 682 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... RCA la reinmatriculare
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

RCA la reinmatriculare

Am un autoturiusm in leasing si in luna dec 2013 am cumparat polita RCA pe 6 luni. In ian 2014 se termina leasingul si o inmatriculez pe soc. care era utilizator. Pot sa pastrez polita , sau trebuie sa cumpar alta ?
Cel mai recent răspuns: ContSters174925 , utilizator 13:23, 24 Ianuarie 2014
Poate va ajuta asta:
"Art. 30. — (1) Raspunderea asiguratorului RCA inceteaza la ora 24,00 a ultimei zile de valabilitate inscrise in polita de asigurare RCA sau anterior acestei date in momentul radierii din evidenta circulatiei.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), pentru vehiculele pentru care se transmite dreptul de proprietate noului proprietar in perioada de asigurare ca urmare a incetarii contractelor de leasing, asigurarile obligatorii RCA raman in vigoare pana la expirarea perioadei de valabilitate inscrise in documentele de asigurare, fara modificarea primei de asigurare, daca sunt indeplinite cumulativ urmatoarele conditii:
— noii proprietari sunt utilizatorii prevazuti in documentele de asigurare; si
— asiguratorul a incasat integral prima de asigurare aferenta perioadei de valabilitate".

Daca utilizatorul devine asigurat...polita RCA ramane valabila.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Polita asigurare rca autoturism leasing biti biti Buna ziua, Avem un autoturism cu contract de leasing pe firma care se incheie la data de 30 oct 2013 , polita de asigurare RCA actuala este valabila ... (vezi toată discuția)
Rca dupã încheierea contractului de leasing vnita54 vnita54 Pe 12 ianuarie 2010 am achitat polita de asigurare RCA în valoare de 454 RON cu valabilitate de 6 luni(23.01.2010- 22.07.2010) la societatea GENERALI( ... (vezi toată discuția)
Recuperare rca Chinezul Chinezul Buna ziua, In urma cu 3 saptamani am vandut masina cu optiunea de a nu pastra numerele si, in incercarea de a recupera RCA-ul, m-am lovit de refuzul companiei ... (vezi toată discuția)