avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Registru inventar
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Registru inventar

Registrul inventar trebuie completat la finalul anului in cazul unui PFA neplatitor de tva, cu activitate comert, dar fara bunuri de inventr cu valoare mai mare de 2500 lei? Adica trebuie sa inventariez toata marfa din magazin si sa o trec in registrul inventar?? Sau in el se trec doar mijloacele fixe cu valoare mai mare de 2500 lei care se inventariaza anual? :O
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 09:35, 28 Ianuarie 2014
In registrul inventar treceti, la data dupa documentele de plata/vanzare/casare, achizitia de produse de natura mijloacelor fixe si obiectelor de inventar, vanzarea lor sau casarea lor.
Separat, la 31 decembrie faceti inventarul la tot, inclusiv stoc de marfa, datorii de incasat/platit, etc.
Inventarul se face pe formulare tipizate? Sau pur si simplu trebuie sa avem inventarul la final de an?
Sunt modele de liste de inventar tipizate sau va faceti pe calculator un sablon dar cu aceleasi coloane.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intreprindere individuala prestari servicii si comert service auto aurah aurah Buna seara!am un service auto ce are domeniu de activitate intretinerea si reparatia auto si comert.Intrebarea mea este: Facturile de la furnizoriprin care am ... (vezi toată discuția)
Fisa mijlocului fix Alina_Ionela22 Alina_Ionela22 Sunt PFA, traducator de 1 an de zile si pe parcursul acestui an am achizitionat mai multe bunuri gen tableta, boxa portabila, etc. Tin sa mentionez ca tableta ... (vezi toată discuția)
Contabilitate asociatie familiala vasilelacramioara vasilelacramioara am infiintat o asociatie familiala si va intreb ce documente contabile trebuie sa intocmesc am un magazin (vezi toată discuția)