avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 713 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... DISCRIMINARE?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

DISCRIMINARE?

Am doua colege de etnie roma, dar sunt foarte curate, aranjate,,,
Saptamana trecuta, una dintre ele i-a atras atentia unui pacient sa nu mai scuipe in chiuveta, ci sa mearga la wc. Acel pacient, nu stiu pe ce motiv exact, s-a enervat si a inceput sa vorbeasca ffff. rat. Cand a plecat acasa, in aceeasi zi, sefa l-a luat la intrebari... Printre alte vorbe grele, urate ... Acel pacient le-a facut pe fete "tiganci" si "tiganci borate".

As vrea sa stiu exact daca este vorba despre discriminare.

Cu multumiri.

:offtopic: Va rog sa nu mai scrieti cu majuscule. Multumesc.
A.L.
Ultima modificare: Luni, 13 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Cel mai recent răspuns: pakos , utilizator 22:55, 15 Aprilie 2009
Davideg: Da, da, ai dreptate! Mie imi sunau la fel :)
Dupa parerea mea, fapta este discriminare, in baza celor dispuse prin art.15 din OG 137/2000 care se refera la incalcari ale dreptului la demnitate personala.
In termen de un an de la data faptei, persoana lezata poate sesiza Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii, care este abilitat sa constate fapta (dupa demararea unei anchete proprii), sa dispuna sanctiunea contraventionala impotriva celui care se face vinovat de fapta de discriminare si sa admita eventualele cereri de despagubire a persoanei lezate. Aceasta seseizare a Consiliului nu impiedica formularea unei plangeri penale pentru infractiunea de insulta, daca este cazul, care se supune unui termen de 60 de zile de la data faptei.
De asemenea, in trei ani de la data faptei, persoana care se considera discriminata poate formula, in fata instantei de judecata, o cerere pentru acordarea de despagubiri, potrivit dreptului comun. In acest caz, cel vinovat va fi obligat doar la plata de despagubiri, dar nu va fi si sanctionat contraventional/penal ca in primele doua cazuri.
davideg a scris:

pakos a scris:

ultimul apelativ despre care ati pomenit parca imi aduce aminte de cineva....B-)

Nu, era cu "imputita"

:)):)):)):)):))Nuuuuuuuu!!!!!!! deci autorul e sigur altul!:)):)):))
BORÂT adj. v. dezgustător, dizgraţios, greţos, hidos, oribil, respingător, scârbos.
ÎMPUŢÍT adj. v. jegos, mânjit, murdar, negru, nespălat, pătat, răpănos, slinos, soios.
Ele difera ca si inteles, insa gravitatea mi se pare aceeasi. De aici si confuzia:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Protectie legala impotriva discriminarii la locul de munca pe criterii de identitate de gen / orientare sexuala kayra-nuray kayra-nuray Bună ziua, Sunt o persoană transgender male-to-female și aș dori să știu în ce conditii pot divulga identitatea mea de gen angajatorului, dacă îmi ... (vezi toată discuția)
Drepturi daca nu mai sunt angajat ale angajatorului w0lfshad3 w0lfshad3 Mai am dreptul conform articolului urmator sa cer aceste drepturi daca nu mai sunt angajat?: [quot] CAP. III Raspunderea patrimoniala ART. 269 ... (vezi toată discuția)
Buna ziua! este legal ca o discoteca sa permita accesul doar ... cat1000 cat1000 Buna ziua! Este legal ca o discoteca sa permita accesul doar studentilor, pe baza carnetului de student? Se poate considera discrimare? Exista vreo lege care ... (vezi toată discuția)