avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 782 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe lmport pe PFA
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

lmport pe PFA

Buna ziua,
Am un Pfa si as dori sa incep import de marfa din tarile membre EU. In acest caz trebuie sa obtin cod caen de importator sau nu? Pentru aceste marfuri ce taxe trebuie sa platesc:accize, TVA ?(mentionez ca nu sint platitor de Tva).
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Vlajoaga Robert PFA , Contabil 15:12, 26 Februarie 2014
Ordinul nr. 2.101 din 24 iunie 2010 privind aprobarea Procedurii de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare (emitent:Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, publicare: M.Of.nr. 429/25.06.2010)
modificat prin Ordinul nr.2.221/2010 alpreşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală privind modificarea anexei nr. 1 la Ordinul preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală nr. 2.101/2010 pentru aprobarea Procedurii de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare si prin Ordinul nr.1.180/2012 al preşedintelui Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru modificarea şi completarea Ordinului preşedintei ui Agenţi ei Naţionale de Administrare Fiscala nr. 2.101/2010 privind aprobarea Procedurii de organizare şi funcţionare a Registrului operatorilor intracomunitari, precum şi pentru aprobarea modelului şi conţinutului unor formulare
prevede:
CAP. I Dispoziţii generale
1. În temeiul dispoziţiilor art. 158^2 din Codul fiscal, se înfiinţează Registrul operatorilor intracomunitari, care cuprinde toate persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 din Codul fiscal, care efectuează operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la art. 158^2 alin. (1) din Codul fiscal.
2. Înscrierea în Registrul operatorilor intracomunitari se realizează la cererea contribuabililor înregistraţi în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 din Codul fiscal, înainte de a efectua operaţiuni intracomunitare de natura celor prevăzute la art. 158^2 alin. (1) din Codul fiscal.
3. În Registrul operatorilor intracomunitari nu se înscriu:
a) persoanele impozabile şi persoanele juridice neimpozabile care nu sunt înregistrate în scopuri de TVA conform art. 153 sau 153^1 din Codul fiscal;

Conform art. 153.1. din Codul fiscal se putea inregistra in scopuri tva pentru operatiuni intracomunitare, iar daca ulterior depasiti plafonul de 35.000 euro, va trebuie sa va inregistrati ca platitor tva normal. Pentru inregistrare in scopuri de tva pentru operatuni intracomunitare se foloseste formularul 091.
Daca exista inregistrarea ca platitor de tva in Romania, nu mai este nevoie de inregistrare in scopuri tva pentru operatiuni intracomunitare.
Pentru import din afara UE am inteles ca trebuie sa obtin cod EORI de la vama.
Eu nu sint platitor de TVA, in acest caz ma accepta vama?
Pentru importul din afara UE trebuie sa apara codul CAEN in domeniul firmei?
Daca DA, care ar fi ordinea lucrurilor : eori, tva, caen?
Multumesc.
da va accepta vama ( doar o s aplatiti tva in vama..)
Ordinea nu o inteleg... pt ce ordine?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa - înregistrare în registrul operatorilor intracomunitari protechnik protechnik Bună ziua, Mi-am făcut un PFA, neplătitor TVA, determinarea venitului net în sistem real. Activitatea principală: Alte activităţi de servicii suport ... (vezi toată discuția)
Registru operatori intracomunitari ncris78 ncris78 As dori sa stiu daca o firma care efectueaza transport international de marfa din Ro catre tarile Europei si din tarile Europei catre Ro, dar care are comanda ... (vezi toată discuția)
Inscriere in registrul operatorilor intracomunitari ncris78 ncris78 O firma de transport marfa, care efectueaza transport marfa din Romania catre tarile UE si din tarile UE catre Romania, trebuie sa se inscrie in registrul ... (vezi toată discuția)