avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 626 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Forumul specialiştilor - index al ... Noua lege privind armele neletale
Discuție deschisă în Forumul specialiştilor - index al legilor aplicabile unor cazuri din practica judiciară

Noua lege privind armele neletale

Cetatean cu dubla nationalitate cu domiciliul in UK, sunt practicant de aikido,(posed legitimatie de UK club) si ca urmare am cumparat o sabie de samurai ascutita pentru colectie, precizez ca katana a fost prelucrata utilizand metoda traditionala si ca urmare poate fi cumparata fara restrictie aici in anglia.
In curand voi calatori in romania in concediu, as vrea sa stiu daca exista vreo lege care sa ma impiedice sa i-au acest obiect cu mine in romania si inapoi, fara vreo autorizatie speciala, (inclusiv pentru trecerea frontierei).

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters86467 , utilizator 01:00, 16 Aprilie 2009
Incerc doar sa fiu precaut si sa evit neplacerile cu sistemul, de acea caut legea pe internet si incerc sa o interpretez, dar mai important este sa ascult sfatul dumneavoastra, deoarece poate ati intampinat situatii similare chiar dumneavoastra, sau poate prieteni, cunostiinte or clientii dumneavoastra.
Cu cat numarul sfatuitorilor e mai mare, sfatul cel mai bun va fi adoptat.
Este prima data cand introduc in tara o arma alba si sunt constient caci multi dintre lucratori vamali nu au cunostinte despre noile legi aparute, in special ca guvernul romaniei le scimba in fiecare saptamana.
Se multumeste pentru contributia acordata.:)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cod vamal - cantitatea maxima de tigari admise Sergiu22SV Sergiu22SV Care este cantitatea maxima de tigari admisa la trecerea frontierei? Cum fac sa pot introduce in mod legal peste aceasta limita? (vezi toată discuția)
Alcool.cantitate. nadia_odagiu nadia_odagiu Salut. Spuneti mi, va rog, cu cat alcool am voie sa trec din Republica Moldova in Romania? Stiu ca poti trece diferite cantitati, in functie de procentul de ... (vezi toată discuția)
Tva si taxe vamale legale sau abuzive? raluca_baltatanu raluca_baltatanu Buna ziua! Numele meu este Raluca, iar in randurile de mai jos va voi prezenta o speta des intalnita, insa niciodata explicata de cineva specializat si ... (vezi toată discuția)