avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 145 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe venit, ... Actionar Dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a ...
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe venit, CAS, CASS

Actionar Dacia - pensionar, dator la fisc desi nu a primit un leu dividende in viata lui

Dupa marea teapa a privatizarilor in masa, bunica mea a devenit actionar la Dacia, actiuni care ulterior au fost "diluate" prin matrapazlacuri economice, pe care cei interesati pot sa le afle. In fine ... problema este astfel:

- bunica nu mai poate sa ia retete compensate
- nu se mai poate interna la spital fara sa mearga la urgente
- este obligata sa platesca 500 de lei datorie la fisc pentru ca este actionar la Dacia, probabil din dividente ... bani pe care nu-i pimeste de cand e soare pe cer.

Ce este de facut ?
- Exista vre-o posibilitate sa scape de datoria virtuala fara s-o plateasca ?
- Cum poate scapa de nenorocitele de actiuni cand nimeni nu vrea sa le cumpere ?

(Editat)

O zi buna.
Ultima modificare: Miercuri, 29 Ianuarie 2014
george-neagu, moderator
Cel mai recent răspuns: byrev , utilizator 15:16, 9 Octombrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Daca este vorba de contributii la sanatate, mergeti la Casa de Sanatate din localitatea dvs si interesati-va care este sursa datoriilor. Va vor spune exact despre ce este vorba si ce puteti face.
Ca sa scape de datoria de la Fisc , reprezentand impozit pe dividende de la Dacia, (ne)primite (!) aveti doua posibilitati. Prima este sa asteptati sa va execute fiscul si sa faceti contestatie la executare, proband faptul ca nu ati incasat nimic, deci nu aveti (la) ce sa platiti, concomitent cu chemarea in garantie a celor de la Dacia sau Fondul Proprietatea. A doua este sa faceti dvs. actiune impotriva celor de la Fisc cerand instantei sa se constate ca ati fost inregistrat din greseala cu debite in evidenta Fiscului.....Ar mai fi si calea actiunii directe, in contra celor de la Dacia, cerand obligarea lor sa va plateasca dividendele, proband pretentia cu fisa fiscala, situatia de la Fisc, la care vi se impune sa platiti impozite sau alte contributii.....
Ma intreb totusi, de ce nu poate bunica dvs sa isi ia medicamentele compensate, daca sunt compensate? Pensionarilor li se retine automat 5,5% din pensie, pentru suma care depaseste 804 lei,deci nu ar trebui sa aiba debit de plata la CASS....
La fel, de ce nu se mai poate interna decat daca merge la Urgente? Calitatea de pensionar ii asigura accesul neingradit la serviciile medicale. Poate ca este nevoita sa apeleze la salvare pentru ca nu o duce nimeni sa isi faca controlul medical....sau nu poate sa se deplaseze sa isi procure medicamentele si nu are cine sa se duca in locul ei.....
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Nu are pensie, este coasigurata de pe urma bunicului, el are pensie !
Pana te judeci (editat) ... sigur bunica va ajunge sa lase mostenire si actiunile si datoria !

Am inteles ca solutia este vanzarea actiunilor sau cesionarea catre unul din copii(catre sot nu se poate) ... cat despre datorie, aia trebe platita (editat).

Multumesc ptr raspunsuri ... (editat)
Ultima modificare: Sâmbătă, 1 Februarie 2014
george-neagu, moderator
Acum trebuie sa tineti cont si de faptul ca daca bunica are venit din dividende si va plati contributia, ea este de fapt asigurata, nu coasigurata! Si nu va mai avea probleme cu serviciile medicale. In privinta CASS, datoriile din ultimii 5 ani se prescriu. De asemenea, puteti intreprinde demersuri sa-si ridice dividendele, care se prescriu la un moment dat, daca nu sunt ridicate.

Alte discuții în legătură

Plata contributiei asig.de sanatate asupra veniturilor din dividende mihanego mihanego am urmatoarea situatie: 1.profit aferent exercitiului financ.2007 repartizat la rezultat reportat, 2.in luna iulie 2008 asociatul unic,administrator,care nu ... (vezi toată discuția)
Plata cas la anaf cu declaratia unica forumistul forumistul Am profit de 40000 lei pe tot anul fiscal din vanzarea de actiuni pe bursa de valori. Am contract de asigurare sociala cu Casa de Pensii Suma asigurata e ... (vezi toată discuția)
Contributie asistenta sanatate pentru dividente valeriurv valeriurv Un pensionar cu o pensie de cca. 2000 lei pe luna in anul 2009 si care primeste dividente trebuie sa plateasca CASS ? (vezi toată discuția)