avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Modificare act constitutiv
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Modificare act constitutiv

Buna ziua si bine v-am gasit.

Am fost de curand la Registrul Comertului pentru a afla de ce am nevoie pentru a prelungi mandatul (expirat) al administratorilor societatii comerciale. Mi s-a aruncat in nas un formular care trebuie completat si adus impreuna cu noul act constitutiv. Nu ma prea pricep la astfel de probleme, fapt pentru care va cer ajutorul.

Ce inseamna "actul constitutiv actualizat"? E acelasi act constitutiv pe care il am acum, cu singura diferenta ca mandatul administratorilor va fi pe durata nelimitata? Mentionez ca intre timp am facut trecerea la noile coduri CAEN (2008). Trebuie ca si aceasta modificare sa se reflecte in noul act constitutiv?

Va multumesc anticipat pentru raspunsuri.

O zi cat mai buna!
Cel mai recent răspuns: Feni , utilizator 16:36, 15 Aprilie 2009
Feni a scris:
MI se pare normal ca si A.G.A sa ia cunostinta de actul constitutiv actualizat, priveste societatea, eu insist pt, o hot.aga in acest sens.

Efecte juridice produc numai actul constitutiv initial si actele modificatoare, iar nu actul constitutiv actualizat. Este o operatiune strict tehnica de incorporare a mai multor modificari pe care tocmai AGA le-a decis, iar nu un rezultat nou de care AGA sa ia cunostinta. Strict legal vorbind, nu e nevoie de nicio informare si nicio hotarare de actualizare, practic insa nimic nu se opune acestor lucruri.

antispam a scris:
In fine, situatia sta in felul urmatorul: in cazul prelungirii mandatului (expirat) al administratorilor, urmatoarele acte sunt necesare pentru prelungirea mandatului pe o perioada limitata de 4 ani:
- hotarare AGA
- timbru judiciar (0.3 lei)
Si cam atat... Se pare ca actul constitutiv nu trebuie modificat in cazul in care durata de administrare se prelungeste pe termen limitat.

Si unde e taxa judiciara de timbru? :O
Oricum, lista pe care v-am indicat-o mai sus pe site-ul ONRC priveste inclusiv prelungirea mandatului, indiferent de termen. Cum v-a spus si Feni, nu avem de-a face cu o depunere si mentionare acte, ci de o inregistrare in registrul comertului, ceea ce implica procedura si taxele aferente.
Un model orientativ HOT.AGA
adaptati la cerintele dv.

ADUNAREA GENERALA EXTRAORDINARA A ACTIONARILOR
SC..............S.A
C.I.F
NR.REG.COM
CAPITAL SOCIAL SUBSCRIS SI VARSAT

HOTARARE
Privind recodificarea obiectului de activitate, cuprins in actul constitutiv al societatii
Ordinul nr.337/2007 al presedintelui Institutului de Statistica


Adunarea Generala Extraordinara a Actionarilor,

Avand in vedere:

- Legea nr.31/1990, Legea societatilor comerciale modificata si completata;
- Ordinul nr.337 din 20aprilie 2007 al presedintelui Institutului de Statistica, privind actualizarea '' Clasificarii activitatilor din economia nationala''
- Adresa nr........... din.................. a S.C,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,, prin care solicita recodificarea obiectului de activitate, cuprins in actul constitutiv al societatii,


HOTARASTE:

Art.1 Se aproba recodificarea obiectului de activitate, cuprins in actul constitutiv al societatii SC........... Obiectul de activitate recodificat, conform Ordinului nr.337 din 20 aprilie 2007 al presedintelui Institutului de Statistica se regaseste in anexa la prezenta hotarare si in actul constitutiv actualizat, care fac parte integranta din prezenta hotarare.
Art.2 Se aproba modificarea actului constitutiv al societatii, CAP.II: Obiectul de activitate, Art.5, prin recodificarea obiectului de activitate, conform Ordinului nr.337 din 20 aprilie 2007.
Obiectul de activitate recodificat este inscris in anexa la prezenta hotarare si in actul constitutiv actualizat, care fac parte integranta din prezenta hotarare.
Art.3 Consiliul de Administratie al SC.......................... si directorul general se insarcineaza cu ducerea la indeplinire a prezentei hotarari

Presedinte de sedinta, Secretar de sedinta,

Ultima modificare: Miercuri, 15 Aprilie 2009
Feni, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recodificare+preelungire mandat Monicul Monicul Va rog sa-mi dati un sfat pentru urmatoarea situatie. Recodificare caen si prelungirea mandatului administratorului. Ce documente trebuie? Aga cu ... (vezi toată discuția)
Recodificarea activitatilor din actul constitutiv conform noului caen bernix bernix Buna ziua tuturor! Ma aflu in situatia de a prelungi mandatul administratorului ocazie cu care, prin aceeasi hotarare AGA, vreau sa recodific si obiectul de ... (vezi toată discuția)
Acte preluare societate. VASSY VASSY Buna ziua, Ma confrunt de ceva timp cu o preluare de societate. Cesioneaza 2 asociati si o preia alti 2 asociati.Nu este greu, dar de cate ori s-a intamplat ... (vezi toată discuția)